яйца по панагюрски?

  • 4 588
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Според сезона
  • Мнения: 297
За да не се пръсне яйцето , слагам сол във водата. А подложката от сирене , масло и червен пипер става много хубава в микровълновата фурна .

# 16
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: nestinarka
За да не се пръсне яйцето , слагам сол във водата.


А аз малко оцет. То пак може да се пръсне, но белтъка не изтича.

# 17
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Много обичам да хапвам яйца по панагюрски и сега ще ви напиш моята рецепта:
Слагам в чинйките преготвената смес от счукан чесан, натрошено сиренце и кисело мляко. Пържа яйцата (обичам ги по препърженки от двете страни) и ги поставям варху киселото мляко, а върху яйцата слагам тънки плочки кашкавал. В олиото което сам пържела яйцата запържвам червено пиперче и поливам отгоре.
Приятен апетит! Laughing

# 18
Цитат на: Erica
Цитат на: nestinarka
За да не се пръсне яйцето , слагам сол във водата.

А аз малко оцет. .
Аз слагам и двете, и както luluto правя едно "водовъртежче" и тогава чуквам яйцето. Издънки не съм имала, но и Bo е права, че яйцата трябва да са пресни Grinning

Общи условия

Активация на акаунт