Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 75
 • Мнения: 2 292
Цитат
Но става въпрос за една такава лигавица, която около 3пъти седмично (някои по-често, други по-рядко) е манипулирана по някакъв начин. Е, не чрез бодене и лющене
Аааа,теzи инструменти не са остри и не викаШ "Ох" като при цитонамаzка нали?
"Принципа" ми го е каzвал доцент/колега гинеколог.Наблюдавал стотици пациентки с вмание4ена профилактика на всеки 6 месеца.
Жена ми ходи на всеки 3 години ведньж.

и какво е наблюдавал точно ?
и връщал ли ги е на всеки 6 месеца , докато станат 3 години беz преглед? Аz при цитонамаzка не викам ох, дали пък не ми е дефектна лигавицата и не ме боли?

# 76
 • Мнения: 2 292
Kia е права. ПАП преди да стане 4 и рак е бил 2 и 3, а те са лечими. Скоро има6е тема zа кониzация и там момичето писа че преди 2 години всичко е било наред, а сега не.

При мен стана още по-бързо. За една година от ПАП 1 минах на ПАП 4а. Предполагам, че предния ПАП е бил грешен. Не мога иначе да си обясня (както и гинеколожката ми) как толкова бързо се е развило. Но каквато и да е причината, ако си бях пропуснала редовната годишна цитонамазка, можеше да не се размина само с конизация...

Ходете редовно на прегледи и искайте да ви правят цитонамазка!


При мен беше доста по-бързо.След обгарянето на маточната шийка на 2-я месец бях с карцином ин ситу.....Понякога се развива светкавично.Предполагам, че е индивидуално но е по-добре да мислим, че може да ни се случи, отколкото да си мислим "Защо пък точно на нас ще се случи"

чувала съм, че zависи доста и от състоянието на имунната система и начина на живот. При това стресиращо и zабърzано ежедневие и хората си обръщат толкова малко внимание. На коzметик и фриzъор се ходи редовно, но етикетите със съдържание на храните не се поглеждат и време zа zдравословно хранене няма ... жените масово пушат .

Последна редакция: ср, 04 апр 2007, 12:35 от vivita

# 77
 • Мнения: 4 150
http://pilhar.com/News/Presentation_E.pdf

Цитат
чувала съм, че zависи доста и от състоянието на имунната система и начина на живот. При това стресиращо и zабърzано ежедневие и хората си обръщат толкова малко внимание. На коzметик и фриzъор се ходи редовно, но етикетите със съдържание на храните не се поглеждат и време zа zдравословно хранене няма ... жените масово пушат

 bowuu

# 78
 • Мнения: 703
Въпросът е "правенето" на преглед и тест ли са Профилактиката?

Защото на мен ми се струва, че са Констатацията  Thinking ?
.... едно редовно ходене на лекар може да спаси живота на много жени.

Мила Geri, редовната Профилактика може да ти спаси живота, а не редовното "ходене" на лекар...

# 79
 • Мнения: 703
ДЕСЕТТЕ КЛЮЧА НА ЩАСТИЕТО
Дийпак Чопра

Дийпак Чопра е лекар-ендокринолог, основател на център за борба с неизлечими болести, вкл. рак.
Изучава Аюрведа в родината на родителите си и интегрира древните познания със съвременните постижения на официалната медицина.

За труда си "Квантово лечение" е номиниран за Нобелова награда за алтернативна медицина. Неговите 10 ключа за постигане на щастие са:

1. ТЯЛОТО ТИ Е МЪДРО

В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на правилните за теб неща.
Преди да вземеш поредното решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща.
Ако ти отговори с физически или емоционален дискомфорт - внимавай.
Ако ти отговори с радост и задоволство - решението е правилно.

2. ЖИВЕЙ НА МИГА

Единственото, което наистина имаш, е настоящият миг.
И миналото, и бъдещето са извън твоята власт.
Насочи вниманието си към своето СЕГА, усети го с цялата му пълнота. Мигът е такъв, какъвто е. Винаги, когато се противопоставяш на мига, ти се противопоставяш на цялата Вселена.

3. ПОДАРИ СИ ТИШИНА

Помълчи и послушай вътрешния си глас. Вместо да се луташ в умуване, довери се на интуицията си. Ти си най-важният в този свят - подари си време и тишина, за да чуеш себе си.

4. НЕ РОБУВАЙ НА ДРУГИТЕ

Отърси се от потребността да получаваш одобрението на другите.
Ти не зависиш от ничие одобрение.

5. ТИ ЗАВИСИШ САМО ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ИЗБОР

Единствено ти избираш чувствата и отношението си към хората и ситуациите. По различно време един и същ факт може да ти изглежда тъжен или смешен. Фактите не се променят; променя се твоето отношение към тях.

6. СВЕТЪТ Е ОГЛЕДАЛО

Ти мразиш или да обичаш у другите само онова, което обичаш или мразиш у себе си.
Ти привличаш в живота си хората и ситуациите, от които имаш нужда, за да научиш определен урок.
Когато реагираш с гняв или избираш насилието, ти обръщаш гнева и насилието срещу себе си. Каквото даваш, това и получаваш. Не бъди жесток със себе си.
Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

7. НЕ СЪДИ

Отърви се от вроденото си желание да съдиш другите за това, че са различни от теб. Приемай ги такива, каквито са, и ще се изненадаш от самия себе си, защото ще се почувстваш олекнал, освободен, извисен и просветлен.

8. ТИ СИ ХРАМ

Не тъпчи тялото си с отрови: нито чрез храната, водата и въздуха, нито чрез собствените си емоции. Помни, че Бог живее в теб и пази чист Неговия храм.


9. НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ОБИЧАШ

Страхът е в основата на твоето нещастие и на твоята болест. Страхът може да бъде победен само с любов. Изпълни се с любов и няма да остане място за страха. Изпълни се с любов и няма да остане място за болестта. Прости на другите, прости на себе си и ще бъдеш свободен.

10. БЪДИ ТАКЪВ, КАКЪВТО СИ

Ти възприемаш този свят в собственото си съзнание. Чудесно е, че се грижиш за околната среда, защото почиствайки я от отпадъци, ти почистваш майката Земя, от която си жива част. Но не забравяй да почистиш токсините от своите човешки мисли.

# 80
 • Мнения: 2 292
Ти мразиш или да обичаш у другите само онова, което обичаш или мразиш у себе си.
Ти привличаш в живота си хората и ситуациите, от които имаш нужда, за да научиш определен урок.

теzи двете си противоречат  newsm78 явно можеш да харесваш у другите нещо, което нямаш. важното е, че искаш да го научиш . Или как да го раzбирам  newsm78

# 81
 • Мнения: 4 150
Аz го раzбрах така.
Да привличам хора не оzначава автоматично,че ги обичам или  мраzя.Да науча неЩо от някого сьЩо не е нужно да го обичам или мраzя...
Неzнам дали правилно сьм го раzбрал,поне zа себе си се опитвам да вникна в думите.

А така с лека рька да се намират противоре4ия в думите на Дйипак Чопра го могат много хора...Пове4ето в обЩеството ни. Peace

# 82
 • Мнения: 3 069
Написано е така както го виждате и четете, а всеки го тълкува така както го чувства и усеща за себе си.
Не виждам смисъл Christian и vivita да влизат в спорове относно текста.Все едно да започнем да тълуваме Библията.....
Тази тема я започнахме преди една година с чисти намерения да помогнем на самите себе си и на колкото се може повече жени и МНОГО ми е неприятно когато се спами по такъв начин и не само на мен.....

Съгласна съм, че трябва да се води здравословен живот, което се опитвам и да правя., но пък не мога да спра цигарите.Не ми се иска да го изплзвам като оправдание, така че, моля не го приемайте така.....Толкова много непушачки също боледуват от това от което страдаме и ние - пушачите.Умират деца - те дори не са имали възможност да пушат.
Много е обширна темата и искам да кажа накрая, че идеални хора няма!

# 83
 • Мнения: 2 292
eмоли, под вола няма теле  Hug не споря, изяснявам си. проблема ми е познат мърдам до клиниката през няколко месеца и все с 1 наум . слава богу нещата се нормализираха и дано все добре да са. Първата работа на лекарите беше да ме питат дали пия, пуш и да ми кажат да спортувам повече и никакъв стрес.
Относно цигарите , мразя ги, не понасям и майки, които пушат по детските площадки, в къщи, водят децата си по заведения в които е невероятно задимено, пушат в колата при затворени прозорци ,а вътре се свили децата на задната седалка в целия пушиляк и нямат избор  Sad Sad Sad
после защо има боледуващи деца? наистина винаги е имало, но ако повече внимаваме и ги предпазваме, дали няма да са поздрави?

# 84
 • Мнения: 3 069
eмоли, под вола няма теле  Hug не споря, изяснявам си. проблема ми е познат мърдам до клиниката през няколко месеца и все с 1 наум . слава богу нещата се нормализираха и дано все добре да са. Първата работа на лекарите беше да ме питат дали пия, пуш и да ми кажат да спортувам повече и никакъв стрес.
Относно цигарите , мразя ги, не понасям и майки, които пушат по детските площадки, в къщи, водят децата си по заведения в които е невероятно задимено, пушат в колата при затворени прозорци ,а вътре се свили децата на задната седалка в целия пушиляк и нямат избор  Sad Sad Sad
после защо има боледуващи деца? наистина винаги е имало, но ако повече внимаваме и ги предпазваме, дали няма да са поздрави?


Така е vivita.
Под вола теле няма да намерим, за това е излишно да коментираме 10-те правила за щастлив живот.
Твое право е да мразиш цигарите, пушачите и майките такива......НО не е здравословно да се мрази.
Разбира се, че ще пуша на детската площадка а не в къщи.Нито пък ще си тровя детето с никотин.Имаме тераси на които да пушим.Никога при детето!!!Аз съм от тези които предпазват детето си.
Искам да ти кажа, че именно така се спами темата с неща които не са за нея.Ако желаеш да пуснеш тема за цигарите, майките пушачки и деца затворени в коли, В НЕЯ ЩЕ ПИША.
Тази тема не е за такъв род дискусии!

А за лекарите с техните въпроси: пиеш ли?-НЕ!
Пушиш ли? - Не!
Храниш ли се здравословно? - Да!
Е, тогава е на нервна почва........
Което не могат да разберат защо е така , накрая го изкарват от нерви или стрес а тях едва ли можем да ги избегнем в днешно време!

# 85
 • Мнения: 634
намерих още един сайт с отговорите на основните въпроси
Може и да е публикувано вече, не знам., но ето пак Simple Smile
Рак на шийката на матката

# 86
 • Мнения: 2 292
Емоли , идеята на всички "тъпи" лекарски въпроси е, че zа да се пребори органиzма ти, той трябва да е силен, а има фактори, които отслабват имунната система. Ако имунната ти система не е ОК, лекарствата могат да ти помогнат, но може и да не ти помогнат.
Неривте и стреса са едини от най сериоzните вредители.
НЯмам други коментари, освен, че се надявам никога да не се срещаме на детската площадка, където смяташ zа редно да ми тровиш детето и мен.

# 87
 • Мнения: 656
Добре де мами, тютюнопушенето намалява естрогена в кръвта. А естрогена е хормона, който ни пази от остеопороза, сърдечно-съдови заболявания (затова жените в менопаузата изведнъж започват да боледуват от тези болести). Нямам идея как се отразява естрогена на състоянието на клетките на шийката на матката, но след като слагат именно цигарите а не толкова алкохола, защо не се замислите тад този факт?

# 88
 • Мнения: 4 150
На всички е иzвестно,че цигарите отслабват имунитета на органиzма.Един силен и zдрав органиzьм може да се справи с папилома вируса и да го елиминира.Един отслабен с годините тровен систематично органиzьм е податлив и при него раzвитието на рак е по вероятно.Затова,който има вредни навици е с zавиШен риск от пове4е болести.Не zаЩото самите навици го причиняват,а zаЩото отслабеният органиzьм е по податлив и не може да се бори.

# 89
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 19 058
Christian - най-после пост на място от теб Wink

Общи условия

Активация на акаунт