Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 4

  • 33 789
  • 308
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 946
Кони много хубава торта.Много здраве и късмет на момчето ти.

# 61
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
аз не мога да отворя страницата на Кони newsm78
И аз. Сайтът хич го няма напоследък. Sad

Пишеше, че правят ремонт - дано да е за кратко

# 62
  • Мнения: 326
много мерси за оценката bowuu Уча се от най-добрите  bouquet

# 63
  • Мнения: 1 283
Кони,страхотно ти е патето! Grinning
Моля те кажи по коя рецепта точно ти е марципана,защото изглежда перфектен.Не виждам нито пукнатини,нито да е побелял.  bouquet Обясни ми как го точиш,не се ли къса,че много искам да се науча и аз. Blush Praynig Heart Eyes

# 64
Kony стархотно пате си направила.Много ми хареса тортата ти!

# 65
  • София
  • Мнения: 2 671
Момичета, тортите ви са страхотни!   bouquet Вдъхновихте ме да се престраша и имам няколко въпроса:

1. Какви бои за оцветяване използвате? Откъде ги купувате?
2. Да сте попадали на сайт с подробни и нагледни обяснения /като за абсолютно начинаещи като мен  Embarassed / как се моделират различни фигурки? Конкретно ми се върти идея за торта за 1 РД на бебчо, покрита със светлосин марципан Варна, бели облачета, изрязани от същото тесто и 3
измерна фигурка на самолетче. За самолетчето обаче не ми стига фантазията как да направя  Confused
3. A в София могат ли да се намерят готови украси - звездички, перлички, шарени пръчици и подонбни по-интересни вариации на намиращите се във всеки супер шоколадови пръчици?

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 23:26 от Rumya

# 66
  • Мнения: 4 156
Мога ли да ти дам идеи? Защото с изпълнението не се справям добре, но чрез google си намирам много интересни идеи за украса на торти.
Например:
http://www.coolest-birthday-cakes.com/cake-idea.html#airplane03

Напиши airplane cake и виж резултатите.
Самолета може да го направиш с трансфер или да изрежеш блат.

За бои - може да има други - но аз ползвам течните бои на Редко. Продават ги в едно малко магазинче на Женския пазар. А офиса на Редко е в Княжево. Мисля, че и от там могат да се купят.

# 67
  • Мнения: 2 099
Rumya по-долу ти прилагам няколко сайта, които могат да са ти много полезни в направата на фигурки- стъпка по стъпка и различни декорации на торти, представляват книги за теглене-много са добри. Относно моделиращите смеси от които могат да се направят ги има на 1-ва стр. на темата ни, така че от там можеш дза си избереш, но най-добра смес според мен е марципан Варна, но той става бежаникав цвят. Успех...
http://www.debbiebrownscakes.co.uk/books.htm
http://www.natahaus.ru/2007/02/12/zhurnaly_po_ukrasheniju_tortov.html
http://www.cindascreativecakes.com/Home/home.htm-Страшно много красиви и уникални торти.
http://www.artcake.ru/-Страшно много красиви и уникални торти.

МОМИЧЕТА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ аз няма да мога да се отчитам с творбите си за неограничено време, че от понеделник почвам диета малко да се постегна за морето, че съм станала нещо страшно Embarassed. Надали ще устоя да не преглеждам поне от време на време темата ни- просто съм влюбена в нея, но ще се пробвам...
Стискайте ми палци, че искам да отслабна поне 10-тина килца.
С някои можем да се засечем в Красива мама.


# 68
  • Мнения: 326
HOLY, рецептата ми е: 120 мл. вода, 60 гр. масло, 120 гр. брашно, 750 пудра захар. И аз съм начинаеща. Това ми е второто месене на марципан Варна. Първия път като правих стана малко лепкаво и доста меко тесто. Като четох из старите теми май си открих грешката. Мисля, че тогава като прибавях захарта тестото не беше добре изстинало и захарта се топи. Втория път стана идеално тесто. От тези пропорции става доста тесто. Може да пробваш половин доза. Като ти е хубав марципана няма проблем с точенето. Точиш върху найлон и после обръщаш с найлона върху тортата. Приглаждаш и натискаш да излезе въздуха и да се изравни повърхността и тогава махаш найлона. Ако лепне като точа добавям пудра захар, не ползвам брашно.
Боите са за яйца Embarassed.. не можах да намеря други. От тези в капсулите. Те са най-много цветове.

# 69
  • София
  • Мнения: 2 671

За бои - може да има други - но аз ползвам течните бои на Редко. Продават ги в едно малко магазинче на Женския пазар. А офиса на Редко е в Княжево. Мисля, че и от там могат да се купят.


Моля те, обясни ми къде по-точно на Женския пазар да търся магазинчето?

# 70
  • Мнения: 4 156
Когато тръгнеш от Цум към Лъвов мост - от дясната страна. Едно малко магазинче - продават мая, бои, пръчици. Не е в началото, по-скоро е по средата на пазара. Мисля, че е близко до улицата, която пресича пазара посредата. По-нагоре е от църквата. Дано да се ориентираш.

# 71
  • София
  • Мнения: 2 671
Един бърз въпрос за бялата леденя глазура - на ръка ли се бърка или с уред и приблизително за колко време става?

# 72
  • Мнения: 4 176
записвам се. Ще правя някакви опити скоро. Веднъж правих някаква торта с фондант и стана от първия път.

# 73
  • Мнения: 186
Kony страхотна торта си направила!     bouquet
Rumya , съжалявам не мога да ти помогна  Sad

# 74
  • София
  • Мнения: 2 671
Докладвам за глазурата: оказа се, че става бързичко и само с тел за разбиване. Обаче с 1 с.л. разтопено масло и 3 с.л. топла вода пое повечко от 200 гр. пресята пудра захар.

В общи линии съм готова, надявам се утре да успея да снимам тортата. Това е моделът http://jas.familyfun.go.com/recipefinder/display?id=50204 обаче при мен се получи по-малка, а М$М са големички, трябваше да потърся някакви мини бонбонки за украса  Confused ама нищо тази торта и без това е само за опит - другия път Peace

Общи условия

Активация на акаунт