Колко често комуникирате с партньорите си?

• 2 904
  • 106
  •   1
Отговори
Здравейте, дами,

Имам въпрос към вас, понеже това е тема, която изниква вече за втори път във връзките ми. Със сегашния ми приятел сме заедно от половин година. Планираме да заживеем заедно скоро, но за момента сме от разстояние. Виждаме се почти всяка седмица, просто пътуваме и живеем в различни градове.
Въпросът ми е следният: за него е важно да се чуваме по телефона често и ми звъни поне 4-5 пъти в деня - независимо дали е делник или празник. Аз се чувствам натоварена от това и ми идва в повече, особено когато съм на работа в офиса или съм навън с приятелки.

В една друга връзка преди време пак имах подобен случай, нищо че тогава вече живеехме заедно. Човекът настояваше да си звъним през деня, дори да сме на работа...
Започвам да се чудя, дали не е в мен проблемът? Нормално ли е това, вие звъните ли си с мъжете ви по телефона през деня и ако да, по колко пъти? Когато го обсъждахме, мъжете ми го обясняват с това че било нормално да се чуем да се питаме какво правим. Може и аз нещо да съм дръпната, щом се повтаря тоя проблем People Princess

# 1
Работата,  която работим не позволява време за празни приказки. Работим интензивно,  а около мен има и доста хора, неуважително към тях е да си говоря лични неща. Ако е нещо важно, много ясно,  че ще се чуем, но....Какво правиш на работа? Директно бих го отрязала. Не си ли му казвала, че досажда?

# 2
Ами, споделих още в началото, че просто ми се струва ненужно и евентуално, ще си омръзнем. Плюс е някак стресиращо, вече всеки момент очаквам да ми звънне телефона. Но понеже втори мъж ми казва, че е нормално в една връзка да си звъним често.. всъщност, не, и двамата са ми казвали че е ненормално това, че аз не им звъня да ги питам как са и какво правят... та започвам да мисля че наистина аз съм проблем в тази ситуация.
За мен веднъж дневно е нормално, особено при положение че не живеем заедно. Но толкова често ми е странно.

Когато съм на работа, колегите и аз често правим почивки за по кафе. Връщам му обажданията тогава. Не ми се сърди, че не съм вдигнала, не прави проблем... но е правил малки уж несъществени "коментари"...

# 3
4-5 пъти на ден и за мен е прекалено. Горе-долу се пада едно звънене на всеки 3 часа, изключвайки времето за сън. Нормално е да се чуете веднъж през деня или пък рано сутрин и вечер преди заспиване.

Щом ситуацията се повтаря, възможно ли е да избираш един и същи тип мъже? Несигурни и бързо привързващи се?

# 4
Не си звъним, освен ако не е нещо изключително важно, естествено, пишем си, който когато иска отговаря.

Като не живеехме заедно просто се чувахме вечер.

Не знам да има човек, с който да мога да се чувам по 5 пъти на ден.

# 5
4-5 пъти на ден и за мен е прекалено. Горе-долу се пада едно звънене на всеки 3 часа, изключвайки времето за сън. Нормално е да се чуете веднъж през деня или пък рано сутрин и вечер преди заспиване.

Щом ситуацията се повтаря, възможно ли е да избираш един и същи тип мъже? Несигурни и бързо привързващи се?

Ами, уж е доста по-стабилен и сме си изговаряли темата с ревността. Нито аз, нито той сме от ревнивите. Не е правил и намек, че може да е заради ревност.

# 6
В началото на сегашната ми връзка с мъжа ми, се чувахме по 2 пъти дневно, но ние сме от един град. След години вече и като живеем заедно, искам да ти кажа, че го обичам адски много, но съм помолила като ходи някъде или аз като съм някъде повече от 1 път да не ми звъни. Казала съм, че това си е нашето време един без и друг и на мен ми е важно да си почина и да си залипсваме дет се казва. Естествено, ако има нещо важно, ще се чуем.

Виж, мога да дам пример с най-добрата ми приятелка и нейният приятел, който е в Германия. Заедно от разстояние са от 1 година, даже май повече, чуват се само веднъж и то вечерта след работния ден. Ако има нещо за дискусия или споделяне, по чат всичко.

За мен лично не е нормално, имала съм една такава връзка преди около 13г и си беше токсична. Нон-стоп звънене, един път си спомням бях в университета в 2часа лекция и си бях забравила телефона. Имах 20 пропуснати и 5 смс-а тип "ехоооо", "алоооо"... тогава си спомням, че бях комуникирала ситуацията с него и че не ми е нормално, нищо не се промени и приключихме връзката

# 7
  • Пловдив
По работно време се звъни по спешност , но иначе чата върви цял ден и кой когато може отговаря.

на мен ми направи впечатление това

Цитат
Аз се чувствам натоварена от това и ми идва в повече

На 6ти месец не би трябвало нещо да те товари в една връзка. Тук трябва да се бият километри , да не може да се наприказвате , да очакваш с нетърпение да звънне тоз телефон.

# 8
По работно време се звъни по спешност , но иначе чата върви цял ден и кой когато може отговаря.

на мен ми направи впечатление това

Цитат
Аз се чувствам натоварена от това и ми идва в повече

На 6ти месец не би трябвало нещо да те товари в една връзка. Тук трябва да се бият километри , да не може да се наприказвате , да очакваш с нетърпение да звънне тоз телефон.

Трудно ми е да очаквам с нетърпение, ако телефонът звъни през два часа Neutral Face Но честно да си призная, аз си обичам личното време, не съм от жените които нон-стоп искат мъжът да е до тях. Може да е мой проблем това

# 9
Той, чата, за да върви цял ден, някой трябва да отговаря Trollface
Какво/къде работиш, та нямаш проблеми да чатиш? И по-важното, какво толкова обсъждате в тези чатове, та цял ден и на другия ден пак, и пак, и пак?!?

Имах 20 пропуснати и 5 смс-а тип "ехоооо", "алоооо"...
Това пък си е жив тормоз.

# 10
  • Пловдив
Цитат
Той, чата, за да върви цял ден, някой трябва да отговаря Trollface
Какво/къде работиш, та нямаш проблеми да чатиш? И по-важното, какво толкова обсъждате в тези чатове, та цял ден и на другия ден пак, и пак, и пак?!?

E работил съм ,че да мога да съм позиция ,че цял ден да си стоя на чата Smiley и все пак написах " кой , когато може отговаря" ............иначе си говорим хубави неща , обсъждаме някави неща , закачаме се , разказваме си истории ......и може би най важното , правим така ,че и двамата да знаем ,че въпреки натовареният ден и хилядите проблеми , там някъде има някой , който те иска и който чака с нетърпение да те види.SmileySmiley

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 17:40 от Sun2000

# 11
Ега ти лепката. Това е червен флаг.
Била съм във връзка от разстояние и се чувахме само веднъж на ден, обикновено вечер преди лягане. Понякога пропускахме и не беше всеки ден. Твоят хубавец не работи ли през деня? Предполагам не, щом има време за толкова много бомбардиране с текстове и обаждания.

# 12
Звъним си когато той работи от офиса, понякога доста пъти, по най-различни поводи - от "какво да купя" до "абе как се казваше оня филм дето го гледахме преди три месеца за оная дето ходеше насън?" Също си пишем, пращаме си разни картинки, бъзици. Ние сме като велкро и двамата, та нямаме проблем с това. Важно е и двамата да са на една вълна за такова нещо обаче, иначе може за единия да е доста досадно, а другия да се чувства отхвърлен. Аз имах един бивш, който искаше един ден от седмицата (най-често събота или неделя) да не се виждаме - да имал време за себе си и неговите си неща.

# 13
  • Пловдив
Не си звъним освен ако не трябва той да вземе детето или пък ако съм се прибрала и съм забравила да купя нещо от магазина. Звъним си само ако има нещо важно и спешно и разговора не продължава повече от 1-2 минути. Съобщения си пишем само ако трябва да му кажа нещо важно и знам, че е в среща в момента или нещо такова. Живеем заедно от 16 години и за нас е излишно да си говорим по телефона глупости при положение, че живеем в една къща.

# 14
И ние като Little Queen. Дълги години работехме заедно и сме свикнали да говорим често. Но работим свободни професии, които го позволяват. Най-вече си пишем по вайбър (вицове, новини, нещо, което ни се е случило) и когато нямаме задачи си ги преглеждаме и отговаряме. Но и по телефона си звъним, ако сме навън рядко пишем на тел, че сме кьорави и двамата, по-лесно е да звъннем. Ако някой от нас е зает, просто затваря и се обажда по-късно.

Но и на двамата ни е приятно и го правим, защото ни идва отвътре.
Както за всяко нещо в една връзка, ако има разминаване и дискомфорт от едната или и от двете страни, трябва да се обсъди и намери някакво решение. Ако пък разбирането им за връзка се различава прекалено много - всеки си тръгва по пътя и си намира партньор, с който си пасват.

Общи условия

Активация на акаунт