Какво се случва пък в моята кухня

  • 10 280
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 154
Морският език с вкусен сос на Емо
 
1 бр. морски език (около 2 кг) - задължително помолете в магазина да му одерат кожата, ако купувате пресен
2 -3  домата
1 лимон
1 - 2 чаши бяло вино
1 -2 опаковки топено сирене

Разполагате рибата в намазнена с олио или зехтин тавичка. Отгоре я покривате с резенчета домат, топено сирене и лимон (той  е по желание). Заливате с бялото вино и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна около 30 - 40 мин.. Месото на тази риба е много вкусно, има доста кости, но са големи и не смущават изяждането и. Сосчето също е прекрасно.

# 16
  • Мнения: 154
Тирамису

20 бр. твърди бишкоти
5 яйца
500 гр. маскарпоне
1 ванилия
1 щипка сол
1 ч.ч. пудра захар
200 - 300 мл. кафе еспресо
30-40 мл. коняк, ром, уиски или бренди (ако не разполагате с вино марсала)

Белтъците се отделят от жълтъците. Жълтъците се разбиват много добре с пудрата захар, добавя се и маскарпонето. Отделно се разбиват на сняг белтъците с щипката сол и ванилията. Добавят се много внимателно и бавно, с равномерно леко бъркане с дървена лъжица, към жълтъчения крем.
Намазва се дъното на подходящ съд с част от крема, отгоре се нареждат бишкоти, потопени за миг в смесеното с алкохола кафе, отново се нанася пласт крем, пласт бишкоти, завършва се с останалия крем и обилно се поръсва с горчиво какао. Оставя се да престои в хладилник поне 3 - 4 часа.

# 17
  • Мнения: 154
Пица на филийка

Това е един сандвич от моето детство. Научих се да го правя сама от моя съученичка.

Върху филийка бял хляб се намазва малко масло, лютеница, подреждат се кръгчета кремвирш, поръсва се с настърган кашкавал и се запича в парти - грил.

Сега това е един от любимите сандвичи на сина ми.  Simple Smile

# 18
  • Мнения: 154
Вкусни тиквички

Необходими продукти:

1 - 1,5 кг тиквички
3 - 4 моркова
2 големи скилидки чесън
мазнина (3 - 4 с.л. зехтин/ олио + 50 гр. кр. масло, 5 - 6 с.л. само зехтин )
подправки: вегета/ къри, пресен копър/ пресен магданоз
150 - 200 гр. сирене
4 - 5 яйца
няколко с.л. кисело мляко
кашкавал за поръсване

Нарязаните моркови се задушават в загрятата мазнина (внимава се да не прегори маслото), след минута се добавят нарязаните на кубчета тиквички и вегетата или солта, след още малко време добавяме наситнения чесън, задушаваме до готовност зеленчуците и добавяме наситно нарязания копър/ магданоз. Прехвърляме в тавичка и заливаме с разбитите с киселото мляко (може и без него) яйца и натрошено сирене. Запичаме в предварително загрята фурна. По желание поръсваме с кашкавал и отново запичаме.

В тази рецепта успешно можем да заменим тиквичките с картофи (пресни или стари). Освен, че изглежда добре, е и мноооого вкусно и здравословно! А и става бързо ...

Опитайте!

Общи условия

Активация на акаунт