Как се панират кладници?

  • 16 053
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 550
Панирах. Поради липса на бира, панирах само с каша от яйце и брашно.
Станааааа  Crazy Много вкусно!!!

# 16
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 706
Кладниците не са ли сърнели?

# 17
  • София
  • Мнения: 1 951
Кладниците не са ли сърнели?
Не,не са сърнели.Има разлика .

# 18
  • Мнения: 6 461
Аз все се каня да купувам от тези гъбки,кладници ...

Е ще се наканя на края ...какво приготвяте с този вид гъба? 


Цитат
Кладница (гъба)

 
Научно наименование
 Pleurotus ostreatus   (Jacq. : Fr.) Kummer
 
 
Кладницата е вид базидиева гъба от род Кладница. Тази гъба разгражда скоро-омъртвена дървесина и плододава едри, езиковидни тела. Плодните тела са ядливи и популярни в кулинарията поради факта, че гъбата се отглежда и култивира изключително лесно и итензивно. Гъбата е широко разпространена както у нас така и по света. Среща се предимно в широколистни гори, от късна есен до падане на сняг, понякога и през ранна пролет.

# 19
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 706
О, мерси за снимката. Знам я, ама никога не съм я брала и яла. Мислех, че не се яде.

А на мен много са ми се дояли панирани сърнели  Simple Smile

# 20
  • Мнения: 27 524
Аз гледам да не смесвам гъби с нищо белтъчно, така че правя обикновено като Мама Цоцоланка. Ако искам панировка, слагам газирана вода (за бирата не знаех, ще пробвам  Peace) и брашно и сол и малко сода за хляб.

# 21
  • Мнения: 58
Кладниците са доста твърди гъбки......У дома първо ги бланшираме 5-10 минути в подсолена вода и след това ги панираме...  chef

# 22
  • Мнения: 1 271
Момичета мерси за инфото.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт