Пиле по Аржентинси- как

  • 3 529
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 799
Отидох да готвя. Ама сготвих друго.
Утре ще правя това. Като смятам да сложа и гъбки вместо картофи, защото ще правя и картофено пюре за гарнитура.

# 16
  • Мнения: 500
Аз правя по тази рецепта, вкусно става. Все си мисля, че съм я копнала от форумите, но не помня точно от къде.

ПИЛЕ ПО АРЖЕНТИНСКИ
 (за 4 порции)

- пилешки пържоли (овкусени с черен пипер и сол)
- голяма глава лук
- малко горчица
- 1 обикновена майонеза
- кашкавал

Пържолите се слагат на дъното на йенски съд с капак. Върху тях се нарежда лукът, нарязан на тънки колелца. Тук-там се мацва по малко горчица (по желание е).
Отгоре се разпределя майонезата и се поръсва с настърган кашкавал.
Слага се капакът и съдът се поставя в студена фурна. Пече се около 30-40 минути (зависи от фурната).
И майка ми  така го прави,но без горчицата.Аз до сега не съм го готвила,щото нещо не ми е по вкуса,а уж обичам пилешко? newsm78

# 17
  • Мнения: 369
Не знам дали е пиле по аржентински, но подобна рецепта имам и аз. Всички, които са го опитвали, много го харесват:

Пилешки гърди - ако са дебели се поначукват малко, ако не- се редят направо в тавата да се направи равномерен ред.
Пилепки бульон или вегета се поръсва .
Кашкавала се рендосва на равномерен слой.
Майонеза се покрива най-отгоре

 Не ги покривам да се задушат. Дори напротив, майонезата нали е яйца и олио. Та яйцата се запичат и образуват жълто-кафява апетитна коричка, а пък олиото от топлината се стича надолу, омеква кашкавала и овкусява пържолите.

 Това ми е любимото ядене за гости, защото времето за приготовление е 15 мин.  Peace

# 18
  • Мнения: 1 799
Ето ме с отчета. Както казах, правих не пилешко  Laughing, а свинско по Аржентински. 

Правих го в тавичка, а не в йенска тенджера. Така наистина се запече прекрасно отгоре, както Pisanka е споменала. Но и в йенска тенджера, както и в гювеч ще стане супер.
Наредих нарязани жулиенчета нетлъсто свинско месо, оваляно и престояло в черен пипер и солчица.
Върху този ред наредих лук, нарязан на тънки колелца. Отгоре - гъби. Върху тях настъргах на едрото ренде кашкавал. Колкото повече, толкова по-добре.
Намазах или замазах  Laughing с кофичка и половина майонеза Краси. Пекох около час може би.

Някои изводи: С пилешко месо ще стане по-бързо може би. Тъй като на дъното на тавичката има доста водичка, като първи ред може да се сложат картофи на шайби, които ще поемат сосчето и мазнинката.
А майонезата, мисля си, спокойно може да се замени с кофичка-две кисело мляко+1-2 яйца, овкусено разбира се. Ястието става наистина "мозък", както Mari123 се е изразила.

Ето го:





# 19
  • Мнения: 22 867
Изглежда чудесно и звучи много вкусно! Ще се възползвам от рецптата ти. Засега си я копвам.  bouquet

# 20
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 706
Изглежда много апетитно и аз ще го пробвам тази събота и неделя, както го е описала Кати. Ще сложа картофи на шайби най-отдолу.

# 21
  • Мнения: 1 799
Няма да съжалявате, момичета  Heart Eyes

# 22
  • Мнения: 529
 Пилето по аржентински е специалитета на мъжа ми. Точно както Labrex го е описала, но в гювеч. Доколкото знам видял е рецептата в някакво кулинарно предаване.
 Най-често ползва цели пилешки бутчета, но махаме кожата, защото става доста мазно.

# 23
  • Мнения: 1 799
Да добавя. Брат ми дойде, тъкмо като беше започнало да ври във фурната и се беше размирисала цялата къща.
Та влиза той и вика: Бе, какво вони така гадно  Mr. Green
Миризмата на печаща се майонеза съвсем не е приятна, но пък вкусът си заслужава  Wink

# 24
  • Spain
  • Мнения: 3 750
моми4ета в4ера инспирирана от рецептата  направих нещо подобно - само 4е със свински пръжолки - 4е нямах пилешли - стана неотразимо .изобщо маионезата не се пресе4е или нещо такова - даже много ефектно се запе4е заедно със кашкавала - слагам рецептата като за гости Simple Smile . гарнирах със варена царевица от буркан .само един косур му намирам - бая е мазни4ко . с царевицата оба4е  си паснаха добре пръжолките  - дайте идеи с какво още сервирате ?

# 25
  • София
  • Мнения: 625
само един косур му намирам - бая е мазни4ко
Някъде бях чела, че може половината от майонезата да се замени с кисело мляко, но не съм го пробвала!

# 26
  • Варна
  • Мнения: 107
Здравейте пак!Радвам се, че сте се престрашили да пробвате тази рецепта.Наистина от майонезата мирише малко гадно, а за мазното-затова се слагат постни котлетчета и картофи един ред, за да оберат мазнината.Но пържолките трябва да са най-отдолу и след това картофите и лука.Майонезата трябва да се намаже с тънък слой,навсякъде,но тънко.А и ние в къщи не слагаме кашкавал, защото ни идва множко.Абе всеки може да си я пасне по вкус.Важното е месото и картофите-ако ги сложите- да се задушат добре под майонезата.

Общи условия

Активация на акаунт