Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • София, Лагера
  • Мнения: 1 776
То това е въпросът ми. Бях чела, че не било полезно, но не помня защо, отдавна беше...
Не говоря за вероятността да се изпопари бебето  Mr. Green, а дали вълните не влияят някак на състава на храната.

# 1
  • София
  • Мнения: 2 702
Влияят,не влияят аз топля.Не му готвя,но му топля.На баткото основно там ги готвех пюретата,пък ей го на-нищо му няма Mr. Green

# 2
  • София
  • Мнения: 5 338
И аз преди време се рових и четох, че всъщност, ако се остави храната/водата за 1-2 мин. май беше, няма проблем (там нещо за водните молекули беше, но не помня  Blush). Така, че - да ползвам я за всички в семейството. Wink

# 3
  • Мнения: 5 003
Използвам я най-редовно.

# 4
  • София
  • Мнения: 3 271
Затоплях ги, не съм чувала че е вредно в микрото да се притоплят Thinking

# 5
 newsm64
най-редовно топля всички манджи

# 6
  • Мнения: 3 718
Само затоплям за по 30, 40 секунди.

# 7
  • Мнения: 8 242
Винаги там топля всичко - за бебешките порци няколко секунди са напълно достатъчни  Peace

# 8
  • Мнения: 145
Не е вредно  Peace

# 9
  • Мнения: 753
Топля на водна баня. Или пасирам топли зеленчуците и давам. Студените от хладилника плодове пасирам като съдът ми е потопен в съд с гореща вода. Честно казано не си спомням защо беше непрепоръчително за малко бебе?!поне до годинката така ще правя.

# 10
  • Мнения: 506
Да

# 11
  • Мнения: 789
Топля, да. Не виждам какво лошо има за 1 мин. да се затопли храната й. За нас дори и готвя понякога. Все пак това са вълни, които преминават през храната, не остават вътре, за да ги изяде  Mr. Green

# 12
  • София
  • Мнения: 5 338
За нас дори и готвя понякога.
Най-редовно даже. Wink

# 13
  • Мнения: 888
и аз бях чела някъде нещо за вълните...че са вредни..., ама затоплям редовно храната на каката, а и на бебка- макар че тя още не се е разяла твърде на такива екстри...т.е.пюренца Blush

# 14
  • Мнения: 145
Микровълните сменят поляритета на водните молекули-получава се триене и се отделя енергия - така се затоплят храните.
Вредно е само в момента на действие на вълните,няма остатъчно вредно действие нито се образуват вредни продукти - след изваждане от печката всичко е ок.

# 15
  • София
  • Мнения: 5 338
Микровълните сменят поляритета на водните молекули-получава се триене и се отделя енергия - така се затоплят храните.
Вредно е само в момента на действие на вълните,няма остатъчно вредно действие нито се образуват вредни продукти - след изваждане от печката всичко е ок.
  bouquet Мерси за точното обяснение; това е което бях чела преди.

# 16
  • София, Лагера
  • Мнения: 1 776
Хм... МВ печки загряват, защото честотата на тяхното лъчение съпада с резонансната честота на водната молекула. Поляритета зависи от структурата им, а в случая това няма нищо общо.
Може би влияят върху дълги белтъчни молекули или аминокиселини (като ДНК), защото се получава нехомогенно загряване.
Притеснението ми е да не би да се промени структурата на някои белтъци, а това да предизвика нещо подобно на синдрома на Кройцфелд-Якобс (Луда крава).

# 17
  • Мнения: 145
Хм... МВ печки загряват, защото честотата на тяхното лъчение съпада с резонансната честота на водната молекула. Поляритета зависи от структурата им, а в случая това няма нищо общо.
- това нещо не го разбрах,как да няма общо? МВ засягат само молекулите на водата в случая,останалите хранителни вещества се нагряват покрай нея.

Може би влияят върху дълги белтъчни молекули или аминокиселини (като ДНК), защото се получава нехомогенно загряване.
Притеснението ми е да не би да се промени структурата на някои белтъци, а това да предизвика нещо подобно на синдрома на Кройцфелд-Якобс (Луда крава).
  -  Може да се промени структурата(на белтъците) - но структурата само като пространствената конфигурация.Само първото ниво на организация,т.е. аминокиселинния състав(секвенцията) не се променя,другите нива са пространствени.Ако продуктът се нагрее до определени градуси  белтъците се денатурират-променя се пространствената структура-2,3,4 ниво.Не виждам как ще стане това дето го казваш. При ДНК от температурата също се променя пространствената структура по подобен начин,но нейната секвенция също не се променя. ДНК може да мутира само в живи клетки,не в някакви хранителни продукти.

Последна редакция: вт, 21 авг 2007, 02:47 от keks4e

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт