Питанка за домашна майонеза???

  • 6 041
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 914
Майонезата ,която винаги ми става е по следната рецепта"

1 ч.прясно мляко
1ч олио
1л лимонтузо
сол на вкус

Пъхам пасатора .Бръм и готово.
  bouquet

Нито се пресича,нищо.Лекичка е и идеална за салатки и за филийки също става.  bouquet

да взема да я пробвам  Thinking

# 16
  • Мнения: 88
За яйчената разбрах,но какво мляко слагате?В смисъл пастйоризирано от магазина или домашно ?

# 17
  • Мнения: 1 731
Майонезата ,която винаги ми става е по следната рецепта"

1 ч.прясно мляко
1ч олио
1л лимонтузо, кафяна най-добре
сол на вкус

Пъхам пасатора .Бръм и готово.
  bouquet

Нито се пресича,нищо.Лекичка е и идеална за салатки и за филийки също става.  bouquet

да взема да я пробвам  Thinking

Пробвай.Със сигурност ще стане и няма никаква философия .Не е като с яйцата(еднаква Т с олиото трябва да имат ,за да не се пресече).За тази ти давам 100% гаранция ,че ще стане.  bouquet

# 18
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Майонезата ,която винаги ми става е по следната рецепта"

1 ч.прясно мляко
1ч олио
1л лимонтузо
сол на вкус

Пъхам пасатора .Бръм и готово.
  bouquet

Нито се пресича,нищо.Лекичка е и идеална за салатки и за филийки също става.  bouquet

И аз правя същата майонеза, само че количеството на олиото е 2 чаши, т.е. два пъти повече от млякото. При еднакви количества олио и мляко става рядка, а колкото е повече олиото става по-гъста.

# 19
  • Мнения: 1 731
Валее,благодаря ти че ме поправи.Ами 2 чаши е олиото,разбира се.Аз съм се объркала май... Embarassed Rolling Eyesпак ще попитам свеки ама май така беше,както казваш ти.  bouquet

# 20
  • София
  • Мнения: 1 363
От форума и аз научих за млечната майонеза и само нея правя.Нямам фалове:
1 част прясно пляко
2 части олио
малко лимонов сок или лимонтозу
сол на вкус
Бръм с шейкъра на кухненския робот и готово.
В последно време добавям и чесън и печен патладжан и става страхотна салата.

# 21
  • София
  • Мнения: 4 423
А става ли с лимонов сок вместо с лимонтозу? newsm78

# 22
  • Варна
  • Мнения: 2 378
От форума и аз научих за млечната майонеза и само нея правя.Нямам фалове:
1 част прясно пляко
2 части олио
малко лимонов сок или лимонтозу
сол на вкус
Бръм с шейкъра на кухненския робот и готово.
В последно време добавям и чесън и печен патладжан и става страхотна салата.

# 23
  • Мнения: 4 111
Здравейте! Направих майонезата със зехтин, получи се и стана вкусна. Направих я по тази рецепта:
А също и класическата си майонезаbouquet

... но да не хабя зехтина, ако евентуално не се получи, приготвих 1/4 от дозата - 1 яйце, 125 мл зехтин, малко сол и малко лимонов сок.
Стана за секунди с ножовете на блендера, бях извадила яйцето от хладилника 2-3 часа преди приготвянето. На готовата майонеза добавих копър и 3 скилидки чесън. Вкусна апетитка!

# 24
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
На мен с екстра върджин Монини ми стана горчива. Явно си зависи от зехтина. Та не се хвърляйте да бъркате по кило майонеза със зехтин, пробвайте първо с малко количество.

# 25
  • Мнения: 4 111
Права си, anomalia, от зехтин до зехтин има голяма разлика. Наистина който има намерение да я прави със зехтин е по-добре да пробва първоначално с малко количество.  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт