Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 672
Имам един въпрос-Колко време може да издържи бебето в корема,когато изтекат водите?До колко време се ражда бебчето при пукане на околоплодния мехур,защото като раждах дъщеря ми изкуствено ми пукнаха мехура и ме караха да напъвам за да не се задуши бебето.И изобщо си нямам на представа какво става когато водите изтекат предварително newsm78

# 1
 • Мнения: 1 251
Аз стоях към 5-6 часа с изтекли води, през това време чакаха да получа разкритие и през около час слушаха на бебето тоновете. Но така и не получих разкритие и се наложи секцио при мен.

# 2
 • Мнения: 7 724
Представа си нямам, ама задължително трябва
жената да е под лекарско наблюдение в такъв момент! Rolling Eyes

# 3
 • Мнения: 865
При първото ми раждане от изтичането на водите до появата на бебето минаха точно 2ч и 45мин.Бях под лекарско наблюдение!

# 4
 • Мнения: 1 444
12 часа  Peace Тоновете трябва да се следят и ако започнат да падат, бебето трябва веднага да се извади  Rolling Eyes

# 5
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 407
Много зависи колко води са изтекли, дали продължават да текат и тн. Понякога при малко изтичане бебето си променя позата и затиска пробитото място на мехура, така че изтичнето доста намалява или спира. При съмнения за изтичане на околоплодни води се отива в болница незабавно, но не панически, а щадящо за родилката.
По учебник при изтекли води се чака 6 часа да започнат спонтанни контракции.
При първото ми раждане така изтекоха и аз се чудех спазват ли този 6 часов срок - спазиха го - на 6-ия час ми пуснаха система. Бебето се роди повече от 12 часа  след изтичане на водите.
Общо взето, до 24 часа няма проблем, но е добре жената да лежи, за да не изтичат всичките води, или поне да не се движи прекалено активно.
На теб са ти спукали мехура в хода на раждането, за да го ускорят, и са ти давали зор да напъваш при вече слязло в родовия канал бебе. Когато бебето тръгне да излиза, тогава не бива много да се застоява, за да не се задуши, защото е доста притисната и пъпната връв, и цялото бебе. Затова са ти давали зор, не е свързано точно с изтичането на водите.

# 6
Моите изтекоха в 1,45 през ноща. Габи се роди 12.30 на обяд, но в 2.30 вече бях в болницата и под лекарско наблюдение.

# 7
 • Мнения: 43
Ние си бяхме на село когато ми изтекоха водите и оттам с линейка до Сливен и там казаха че имаме още време и може да се приберем в Димитровград(тогава живеехме там) и когато се прибрахме докато отидем стана12часа и те насрочиха секцио за 6ч.Да добавя че нямах болки и разкритие.Така че станаха горе долу16ч.И каката е добре нямаше и няма проблеми малко е дива ама не е от това. 

# 8
 • Mediterraneo
 • Мнения: 21 182
Доколкото знам, не повече от 24 часа. През това време е задължително лекарското наблюдение.

# 9
 • в Надежда-та
 • Мнения: 4 951
Темата е много интересна и аз  ще следя.

# 10
 • Мнения: 7 474
Мисля, че 24 часа, но най-добре е веднага да се отиде в болница

# 11
 • София
 • Мнения: 1 056
Моите води почнаха да текат по малко, по малко 2 седмици преди термина. Когато отидох в болницата лекарката, която ме прие ми каза, че до 12 часа бебето трябва да се роди, защото има опасност от инфекция. При мен не се получи разкритие, въпреки, че ми се засили изтичането и ми сложиха система окситоцин. Предизвикаха ми раждащи контракции, но разкритие пак нямаше, та 24 часа след изтичането на водите и след като имах 6-7 часа раждащи контракции на2 мин. ми направиха секцио по спешност.
По-късно разбрах, че съм имала ригидна шийка на матката (ленива).
Лежахме 7 дена, защото бебо имаше инфекция и пихме антибиотици с него.
Няма да коментирам хода на раждането, но ако имате изтичане на води, веднага ходете в болницата.

# 12
Няма проблем като изтекат водите, защото те никога не изтичат напълно. Следят се тоновете на детето и до 6ч се чака разкритие. Ако не стане - окситоцин.

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 907
Аз знам, че до 24 часа след изтичането на водите, трябва бебето да излезе, иначе има риск от инфекции! Моите води изтекоха, имах контракции и разкритие, но бебето не можа да слезе, затова ми направиха секцио по спешност около 7 часа след изтичането на водите. При изтекли води трябва да бъдеш под лекарско наблюдение задължително, дори и да нямаш контракции или болки!

# 14
 • Мнения: 139
Аз стоях към 5-6 часа с изтекли води, през това време чакаха да получа разкритие и през около час слушаха на бебето тоновете. Но така и не получих разкритие и се наложи секцио при мен.

подобна е и моята ситуация, само че водите ми се пукат вечерта, отивам сутринта в болницата цял ден на системи-без достатъчно разкритие и след звънене по телефоните на лекари ме оперираха вечерта за да извадят бебето. Ако ги нямаше тези разговори по телефоните незнам дали щяха да се сетят да го извадят  #Cussing out #2gunfire
Така че при мен стана на 22-23 час, не че при приемането ми не ми се развика акушерката как може чак сега да идвам /на сутринта/ и че ако съм била дошла снощи досега съм щяла да родя

Общи условия

Активация на акаунт