4 големи камби
250гр (1 пакет) кайма – ползвам с подправки за скара
1 глава лук
1 малък морков
50гр (1/4 ч.ч.) ориз
зехтин, джоджен, кимион, сол – изобщо подправки според вкуса
Чушките се измиват и почистват, запазват се капачетата. Загрява се леко зехтин и се запържва/задушават в него лука и моркова до омекване (3-5мин). Прибавя се каймата, бърка се до трохи (5мин). Добавят се подправките и ориза и се оставя да се задуши 10мин, като се разбърква и долива по малко вода при нужда, за да не залепва.
Пълнят се с топлата смес, нареждат се в съд за микровълнова с капак и се налива 1см вода. Захлупва се и за около 15мин на 900W (100% при мен) + 5мин грил (ако няма, просто 15-те мин стават 20). Заливка не обичам, затова и не правя, но ако микровълновата е с грил може да се направи след 15та минута.