За снежния човек се смесват приблизително равни количества стъргано бяло сирене (или извара) и крема сирене (или филаделфия) и от половин до цяло пакетче размекнато масло. Ако искате може да сложите и подправки в сместа - чесън на прах, бял черен пипер и сол. Аз лично само сол слагам ако не е достатъчно солена сместа. Оставя се за съвсем малко в хладилника да се постегне маслото и се вади - от сместа се правят топки на ръка - два размера. Оставят се на дъска или в тавичка и се слагат в камерата да стегнат. Като се стегнат мноооооооого се сглобяват снежните човеци с клечка за зъби посредата. Украсяват се по избор и се слагат в хладилника - там обаче да не седят много дълго защото ще се поразмекнат - до 10-12 часа че да не се разпаднат. Аз лично слагам черни маслини където е необходимо - не ползвам черни пиперчета за украсата че много люти ако недогледа човек и схруска някое от тях.
Солената торта е пак според наличностите Във форма за торта се редят стъргани сварени картофи - около 3-4 средно големи картофа са достатъчни. Мажа майонеза и слагам ред шунка с кисели краставички, пак майонеза и после ред стъргани или ситно нарязани сварени яйца със царевица, майонеза и после ред кашкавал и грах, пак майонеза и пак кисели краставички с шунка и пак майонеза. Като има налични слагам ситно нарязани маслини, понякога ръся шарена сол върху картофите. Украсата отгоре е със зеленчуци и майонеза - може да се украси като часовник, усмихнато човече и други от сорта. Вади се от тортената форма преди сервиране иначе има опасност да се разпадне като преди да се извади е хубаво да се мине с нож по ръба между тортата и формата за да се отлепи от стените на формата преди да се отвори формата.