Пияни Пилешки дробчета със зеленчуци.

  • 4 052
  • 25
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 4 358
Тази рецепта си изфантазирах в неделя с наличните продукти.
Споделям я с вас - стана страшно вкусно  Peace
Снимка нямам - така ме е яд - фотото ми се прецака.

Пияни пилешки дробчета със зеленчуци.
И така продуктите са следните:
един пакет пилешки дробчета
2-3 стръка праз
250 гр гъби
4 моркова
1 кафяна чашка вино
черен пипер, сол - аз сложих и малко кимион при дробчетата.Може би и други подправки вървят.
Приготвя се като последователно се задушават морковите на лентички, нарязаните гъби, праза и той на лентички.
Прехвърля се в йенски съд.
В съда в който сме задушавали зеленчуците слагаме измитите и нарязани дробчета, поръсваме с черен пипер, прибавяме виното.Ври докато дробчетата си променят цвета - до полуготовност.
Прехвърляме и дробчетата в йената. Посоляваме на вкус. Печем с капака на йената на предварително загрята фурна около 30 - 40 мин.
Стана много ароматно и пикантно.
Дано ви хареса и ако някой го направи да пусни снимка,че да се види  bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 903
Звучи много вкусно. Непременно ще го пробвам тия дни.

# 2
  • Мнения: 3 622
Звучи много вкусно. Непременно ще го пробвам тия дни.

И аз  Peace

# 3
  • Мнения: 3 036
Рецептата съм я опитвала и е страхотна!
Правила съм варианти и да е с бира,пак става.
Понякога съм разнообразявала да сложа вместо праз,лук на филийки.

# 4
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 687
Страхотна рецепта, благодаря  bouquet

# 5
  • Мнения: 502
Виното бяли или червено?

# 6
  • София
  • Мнения: 35 943
Ще пробвам и тази рецепта, мерси
Днес правих с бира и сметана Grinning

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
И аз ще я пробвам!  Peace

# 8
  • Мнения: 3 641
Много интерсена и вкусна идейка за довечера Simple Smile

# 9
  • Мнения: 4 358
Виното бяли или червено?

Аз сложих червено, защото такова имах.Не знам с бяло дали ще се получи този аромат.
Така ме е яд че не можах да снимам - ммммммммм вкусно и на вид и на вкус Peace
Чакам някой да направи и да снима  bouquet

# 10
  • Мнения: 4 358
Снощи пак ги правих Пияните дробчета.Срам не срам да покажа една грозна снимка от GSM - !!!! Хората със слаби нерви да не гледат hahaha Joy - дано само тя да не ви откаже от иначе вкусната рецепта. Sick #Crazy


# 11
  • Мнения: 1 928
и аз ще пробвам-мъжът ми и брат ми обожават пилешки дробчета!Имам въпрос-понеже потроших капака на йената,дали става да покрия с фолио за печене newsm78

# 12
  • Мнения: 4 358
Имам въпрос-понеже потроших капака на йената,дали става да покрия с фолио за печене newsm78

Мисля че ще стане  Peace.То всъшност нали всичко предварително се задушава знам ли може и без капак - да се запече дето се вика във фурната. С капака става задушенко и ароматите отиват в сосчето - мммммммммм bowuu.
Аз лично не бих се притеснявала да действам с фолио отгоре вместо капак. Принципа е един и същ.И сестра ми строши капака на нейната йена и тя с фолио дейста Peace

# 13
  • Мнения: 1 928
Имам въпрос-понеже потроших капака на йената,дали става да покрия с фолио за печене newsm78

Мисля че ще стане  Peace.То всъшност нали всичко предварително се задушава знам ли може и без капак - да се запече дето се вика във фурната. С капака става задушенко и ароматите отиват в сосчето - мммммммммм bowuu.
Аз лично не бих се притеснявала да действам с фолио отгоре вместо капак. Принципа е един и същ.И сестра ми строши капака на нейната йена и тя с фолио дейста Peace


Благодаря ти,ще действам смело  bouquet

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 3 553

Аз запържвам дробчетата до полуготовност, слагам предварително сварени пилешки сърца, гъби, моркови и кис.краставички на кубчета, като се позапържат и те, доливам 1 к.ч. бяло вино. След като поизври виното, слагам 1 ч.ч. доматен сок, след като поизври и той, поръсвам с чер пипер, сол, пресован чесън и 1/2 кут. топено сирене, разбърквам да стане еднородно смес и свалям от котлона.

# 15
  • Мнения: 444
Аз ги направих мързеливата , в обикновена тавичка сложих всичко , морковите на лентички , кромид лук ,олио , подправка за пиле и бяло вино - станаха страхотни !

# 16
  • Варна
  • Мнения: 27
Аз пък искам да попитам тази вкусотия,дали може да стане  със
свински дроб? newsm78

# 17
  • Мнения: 1 104
И аз ще пробвам.
Предполагам, че и със свински дроб ще е вкусно.

# 18
  • Мнения: 4 358
Аз пък искам да попитам тази вкусотия,дали може да стане  със
свински дроб? newsm78

Мисля че става и със свински дроб. Запържаш го и него предварително мисля.
То тези зеленчуци и на свински дроб стават а и си мисля ,че на свинсото дробче по ще върви червено вино newsm78
Ще се пробва и със свинско дробче - ето още една идея  bouquet

# 19
  • София
  • Мнения: 346
Аз ги направих мързеливата , в обикновена тавичка сложих всичко , морковите на лентички , кромид лук ,олио , подправка за пиле и бяло вино - станаха страхотни !
И аз така- всичко на куп без предварително задушаване и в йената ! Peace Страхотни са!

# 20
  • Мнения: 4 358
Аз ги направих мързеливата , в обикновена тавичка сложих всичко , морковите на лентички , кромид лук ,олио , подправка за пиле и бяло вино - станаха страхотни !
И аз така- всичко на куп без предварително задушаване и в йената ! Peace Страхотни са!

Щом казвате че и така стават ще се пробва.Тенкю за улеснението Hug - хич повече няма да задушавам Naughty.
А морковите омекнаха ли добре?

# 21
  • Мнения: 444
Цитат
А морковите омекнаха ли добре?


Аз ги режа на лентички с картофобелачка и омекват добре  Peace

# 22
  • Под тепетата
  • Мнения: 336
Ще опитам и аз.  chef

# 23
  • Мнения: 22
Звучи адски вкусно.В къщи много обичаме дробчета и още довечера ще се пробва!Много  Hug за идеята.  bouquet

# 24
  • Мнения: 22 867
Звучи адски вкусно.В къщи много обичаме дробчета и още довечера ще се пробва!Много  Hug за идеята.  bouquet

Направи ги, вкусни са! А щом обичате дробчета, опитай и пилешките дробчета по-селски на Как` Сийка / 6-ия поред пост/. Фантастични са! Ако омесиш и една питка с тях............ Heart Eyes

# 25
  • Мнения: 3 360
Аз редовно ги правя така/с червено вино/,но дробчетата  задължително ги кипвам във подсолена вряща вода с един даф.лист вътре и след това ги слагам в йената.Понякога/когато имам/,освен лук и гъби ,слагам и шунка на дребно и кис.краставички и малко червена чушка....мммм,вкусотия! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт