[u]Зеленчуково пюре:[/b][/u]
1 средно голям картоф
1 средно голям морков
1/2 ч.л. захар
30 мл кърма или адаптирано мляко
Начина на приготвяне е ясен (миете ,белите,варите до омекване.Прибавя се захарта и мл)
Зеленчуково пюре 2
1 средно голям картоф
2 с.л. броколи
1 ч.л. магданоз
30 мл адапт мл
Пюре от картофи и грах
15 г масло
25 г лук,нарязан на ситно
300 г картофи
50 гр замразен грах
Маслото се разтопява и в него се задушава лука.Добавят се картофите,заливат се с около 300 мл вода.2-3 мин преди да махнете ястието от котлона,обавете граха.
Пюре "Фантазе"
100 гр моркови(спанак,карфиол,тиква )
100 мл адапт мл
5 гр масло
Пюре от моркови и червено цвекло
2 моркова
1/2 глава цвекло
2 с.л. оризова каша
Цвеклото и морковите се задушават до омекване
Смачкайте зеленчуците с малко млеко до получаване на не много гъсто пюре и добавете ориз каша
Пюре от пуешко и зеленчуци
100 гр пуешко филе
1 стръ пресен лук (може и стар)
1 домат на ситно1 картоф
магадноз
1 морков
250 мл вода
Варите до омекване и пасирате
Зеленчуци по градинарски
1 с.л. грах
1 с.л. зелен фасул
1 малка тиквичка
1 картоф
1 морков
Варите,пасирате и добавяте от бульона и АМ
Спаначено пюре
100 гр спанак
1 ч.л.зехтин
2 с.л. оризова каша
Спанака се кисне за 2-3 часа.Махат се дръжките.Вари се докато омекне напълно.Изцежда се добре,добавя се зехтина и кашаата се пасира
Пилешко със зеленчуци
1 бр пил гърди
малко парче целина
1 картоф
1 морков
1 домат
магданоз
масло или зехтин
Варите до пълното омекване на месото и зеленчуците,накрая добавяте магданоза
Пюре от чушки и картофи
1 чушка(опечена и обелена)
1 картоф
1 морков
магданоз
АМ
картофа моркова с еварят.Изсипват се в дълбок съд и се пасират заедно с чушката.Добавя се АМ,магданозът и маслото .
Пюре с моркови и карфиол
2 моркова
3 розички карфиол
1-2 с.л. оризова каша
АМ
Някои от рецептите са наистина добри.Аз използвам само зехтин.АМ се добавя в количествто ,което определя консистенцията на пюрето.
Не слагайте всички зеленчуци да се варят заедно,а последователно - тези ,които имат нужда от по-дълго варене да са първи и в последствие добавяйте останалите.
Винаги слагайте зеленчуците да се варят в кипяща вода.
Замразените зеленчуци поставайте замразени,а замразеното месо винаги размразено.