Препоръчвам ви...

  • 14 182
  • 83
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 431
Фифундрела... Samsung S850  

Mimi,не...не се слага вода в торбата за печене...Достатъчно е да намажеш пилето с мазнина...Около 1/2 чаша вода сложи в тавата,където ше сложиш торбите...и не забравяй да ги надупчеш.  :hug:
Много ти благодаря   love001  тези  дни ще го пробвам

# 31
  • Мнения: 3 036
Аз искам да препоръчам тези кашкавалки на всички.
Страхотни са и и ги правя винаги когато студентката си идва и още веднъж когато си заминава.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156708.0

# 32
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


 Аз препоръчвам тази рецепта за милинки.Постоянно получавам ЛС с молби за рецептата, защото е архивирана и трудно се открива.А и наистина милинките са страхотни Hug

# 33
  • Мнения: 655
аууууууууууу,тези кошнички на  pep-4o са просто страхотни  Party

# 34
  • Мнения: 1 818
Препоръчвам ви....
Норвежката гъбена супа  на Червено винце  Peace

Питки с моцарела и овесени ядки на Пеп-4о Peace

  Торта-Мюсли на Сладка хапка Peace


# 35
  • София
  • Мнения: 2 671
Добавям и моите препоръки за Норвежката губена супа и Тортата-мюсли  Peace

Също и първата ми рецепта от този форум, която си остава най-любима - ягодовото парфе без захар на Сладка Хапка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=28600.0

Непременно пробвайте също и:

* палачинковата торта с ягоди на Зори http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=102468.0

*браунис на Блонди http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=230651.0

*меденките на Джули от Наталина

# 36
  • Мнения: 1 352
Миналата седмица открих Кодрит Кадир по рецептите на Мими. Невероятен десерт, бих искала да ви го препоръчам. Снимала съм го, утре ще го покажа и в мое изпълнение.

П.П.Вместо сухо мляко и вода в крем карамеловата смес, използвах прясно мляко колкото е дадено за водата, т.е.650 мл.

П.П.П. Редактирам за да покажа и снимка


Кое отива отгоре, не разбрах Confused. Аз току що го направих този сладкиш и крем карамела си ми остана отгоре.

# 37
  • Мнения: 2 414
Телешко с вино и портокали
Необходими продукти
1,2 кг телешко месо
1 бутилка червено вино
2 портокала
3 моркова
1 глава целина
10 малки лукчета (може и мариновани)
3 скилидки чесън
мащерка, дафинов лист, магданоз
2 с.л мазнина
сол, пипер


Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки кубчета. Нарежете морковите на кръгчета, целината на кубчета и лукчетата на ивички.
Обелете чесъна.
В дълбок съд леко задушете месото с малко мазнина. Отделете го в друг съд. В същата мазнина задушете лукчетата, отново сложете месото, прибавете виното, морковите, целината, чесъна и зелените подправки.
Подправете.
След като заври на силен огън, намалете котлона и оставете да къкри 2 часа и половина.
Изтискайте портокалите и минутка преди да свалите яденето от печката, излейте сока и разбъркайте.
Поръсете преди да сервирате със ситно нарязан магданоз.

# 38
  • Мнения: 1 777
Melisa ,имам въпрос за "телешкото с вино и портокали".Бутилката вино какъв грамаж е?

# 39
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Melisa ,имам въпрос за "телешкото с вино и портокали".Бутилката вино какъв грамаж е?


Петя, едва ли Мелиса е правила рецептите, тя ги преписва от тук: http://recepti.tialoto.bg/article.php?id=5996  Peace

# 40
  • Мнения: 1 655
Миналата седмица открих Кодрит Кадир по рецептите на Мими. Невероятен десерт, бих искала да ви го препоръчам. Снимала съм го, утре ще го покажа и в мое изпълнение.

П.П.Вместо сухо мляко и вода в крем карамеловата смес, използвах прясно мляко колкото е дадено за водата, т.е.650 мл.
Кое отива отгоре, не разбрах Confused. Аз току що го направих този сладкиш и крем карамела си ми остана отгоре.
Marieta, отгоре изплува кекса, а отдолу остава крем карамела. След обръщането крем карамела трябва да остане отгоре, така си пуска сиропа върху кекса и става нещо страхотно, ако успеете да го задържите една нощ в хладилника  Laughing

# 41
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Melisa ,имам въпрос за "телешкото с вино и портокали".Бутилката вино какъв грамаж е?


Петя, едва ли Мелиса е правила рецептите, тя ги преписва от тук: http://recepti.tialoto.bg/article.php?id=5996  Peace

   Лео няма ли да ги изрие?да не взема да препиша рецептите от една дебела готварска тема в темата.....

# 42
  • Мнения: 1 352
Цитат
Marieta, отгоре изплува кекса, а отдолу остава крем карамела. След обръщането крем карамела трябва да остане отгоре, така си пуска сиропа върху кекса и става нещо страхотно, ако успеете да го задържите една нощ в хладилника  Laughing

Разбрах после, наистина кекса изплува отгоре. Сладкиша е просто невероятен! Въпреки че подходих небрежно към кексовото тесто пак се получи вкусно. Направих го на око, много набързо. Това не би ми омръзнало да го ям всеки ден Crazy.
Единствения недостатък е, че не е никак диетично Sad.

# 43
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419

Миналата седмица открих Кодрит Кадир по рецептите на Мими. Невероятен десерт, бих искала да ви го препоръчам. Снимала съм го, утре ще го покажа и в мое изпълнение.

П.П.Вместо сухо мляко и вода в крем карамеловата смес, използвах прясно мляко колкото е дадено за водата, т.е.650 мл.
Кое отива отгоре, не разбрах Confused. Аз току що го направих този сладкиш и крем карамела си ми остана отгоре.
Marieta, отгоре изплува кекса, а отдолу остава крем карамела. След обръщането крем карамела трябва да остане отгоре, така си пуска сиропа върху кекса и става нещо страхотно, ако успеете да го задържите една нощ в хладилника  Laughing






В началото на рецептата пише -"разтваряме 5 с. л. захар......" - въпросът ми е в какво ги разтваряме, може да е малко глупав, надявам се да ме извините.



# 44
  • Мнения: 1 777
Разтваряме 5с.л. захар по дъното на тавата, като се карамелизира разпределяме равномерно по дъното. След минутка тя застива като стъкло.

Мими има предвид ,че разтваряме захарта на котлона или в печката да се карамелизира. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт