Бял боб в гювеч

  • 26 218
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Към, морковите и лука аз слагам и един картоф нарязан много на ситно. Първо кипвам фасула 2 -3 пъти поне с много малко вода (колкото да го покрие) и сода за хляб. Като поври мъничко, сменям водата и изплаквам фасула.  Водата става една такава жълто-зеленикава - ужасна. След като го поваря така, го сипвам в гювеча добавям лука, морковите, чесъна, картофите, малко червен пипер, доматеното пюре, малко мазнина и доста гьозум. Доливам вода и набутвам във фурната. Ако му добавите и пушени свински ребра и то с кокалите става просто чудесно.

# 16
  • плевен
  • Мнения: 1 249
Момочета,вкъщи ядем боба и лещата само запържени,понеже мъжът ми не ги обича на чорба.
Та въпросът ми е- в гювеча бобът гъстичк ли става?

# 17
  • Мнения: 3 410
Момочета,вкъщи ядем боба и лещата само запържени,понеже мъжът ми не ги обича на чорба.
Та въпросът ми е- в гювеча бобът гъстичк ли става?
За да стане по гъстичък, заедно с боба и зеленчуците можеш да разтвориш 2-3 лъжици препечено брашно и да го сложиш в гювеча в началото или малко преди да го извадиш от фурната

# 18
  • плевен
  • Мнения: 1 249
Благодаря ти Тин.Скоро ще пробвам този боб в гювеч.

# 19
  • Мнения: 1 771
Правих го и ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт