печена тиква -как?

  • 3 837
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 526
Аз как я правя: нарязвам на кубчета, слагам съвсем малко водичка, затварям тавата с алуминиево фолио и пека. Когато видя, че е готова:
-слагам захар и канела, ако имам орехи-начупени
-ако ни се яде по-различно слагам разбити яйца с прясно мляко, захар и канела и дозапичам.

Както да е тиквата, обожавам я  Laughing

# 16
  • Мнения: 3 804
сега и аз допренеса нещо за темата
тиква по сирийски
половин средна тиква
малко сварен нахут
месо,лук,половин кофи4ка кис.мляко
4-5 лъжици тахан,сол,4ерен пире,2 щипки лим.киселина
тиквата се обелва и нарязва като картофи за пържене и се запържва леко,в това време се задушава месото с една глава лук,към задушеното месо се добавя запуржената тиква ,залива се с 1литър и вода и се остравя да заври ,след като заври се добавя нахут и се остав3я да ври на бавен огън,когато яденето е готово се добавя лим.киселина и  разбития в киселото мляко тахан и се изсипва в него,оставя се да ври на бавен огън,без капак 10-15 мин

Общи условия

Активация на акаунт