Препоръчайте ми хубав зехтин, моля...

  • 60 981
  • 61
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 27 524
Не е ли прекалено жълто за зехтин ? Няма толкова жълти зехтини  newsm78

# 31
  • Мнения: 11 747
от снимката е, на живо не е такъв цвят.

# 32
  • София
  • Мнения: 7 849
Extra Virgin Borges  Heart Eyes

# 33
  • Мнения: 463
И аз подбирам такива, на които не ми "накъртва" маслинения вкус - и Borges, и Коста Доро. Последния ми го донесоха от Гърция в 5 литрова тенекия /от която в момента ми е останало пресипано в шише от Borges и всъщност най-много ми хареса и пак ще си "поръчам" от него/. Освен за салата и готвя с него, защото не обичам "мазни ястия" и не се оливам при готвенето.

# 34
  • София
  • Мнения: 474
Напоследък преминах на олио от гроздови семки - няма никаква миризма.

# 35
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Точно SAN LAZARO ползвам. Не съм се излъгала. Много е гаден  Sick и киселее  ooooh!

Клоня към Коста Доро.

Блонди, ела да видиш моя как жълтее... Като лимонада е.  ooooh!

# 36
  • Countryside
  • Мнения: 11 643
Точно SAN LAZARO ползвам. Не съм се излъгала. Много е гаден  Sick и киселее  ooooh!

Клоня към Коста Доро.

Блонди, ела да видиш моя как жълтее... Като лимонада е.  ooooh!
Сан Лазаро и на мен не ми харесва. Аз обичам зехтин с "натъртен вкус" на маслина  и зелен-зелен.
Шани, сигурна ли си, че е екстра-върджин? Жълтият цвят на зехтина се получва при термична обработка, или при смесването му с друг, обработен термично зехтин.

# 37
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148

100%. В стъклена бутилка е.
Но е с ужасен вкус, цвят и дъх.  Sick

# 38
  • Countryside
  • Мнения: 11 643
Да не се е развалил тогава? По принцип е хубаво една бутилка студено-пресован зехтин да се използва в рамките на 1-2месеца, после си губи както вкусовите качества, така и полезните съставки.

# 39
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Ми не знам.
Бутилка е от няма месец в нас...

# 40
  • Мнения: 25 788
Понеже много обичаме маслини вкъщи, харесваме зехтин с наситен маслинов вкус. В момента сме на този:

http://www.olitalia.com/index.php?option=com_content&task=vi … =33&Itemid=36

Използвам го само за салати.

# 41
  • Countryside
  • Мнения: 11 643
Абе, Шани, най-добре го хвърляй, щом и на вкус и аромат е ужасен, освен на цвят  Shocked Кой знае тия идиоти в магазина как са го съхранявали, я на слънце, я на жега  Sick
Като избираш зехтин гледай да е наситено зелен на цвят(затова уважавам прозрачните шишета на Коста Доро,  Монини и Борхес) и като се прибереш от магазина го отваряй - трябва да мирише добре и на вкус да е ОК, ако нещо не те кефи, отиваш и го връщаш  Naughty

# 42
  • София
  • Мнения: 608
Costa D`oro и Carapelli - това са предпочитените от нашето семейство.  Peace

# 43
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Коста Д`оро!  Peace

# 44
  • Мнения: 59
Предпочитам по- светли. Тъмните са ми прекалено силни и натрапчиви.

Общи условия

Активация на акаунт