6-7 печени и обелени чушки
200 гр извара
100 гр сирене
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
сол, черен пипер с лимон (имам такава готова подправка), чубрица
кашкавал за поръсване
Нарязвам си чушките на къси лентички. Яйцата се объркват с изварата, на каша, добавят се натрошеното сирене, прясното мляко, подправките и пак се обърква - на гъста каша (ако е прекалено гъсто, се добавя още малко мляко, а ако е рядко - още извара или сирене). Накрая се добавят чушките и се разбърква леко. Плитка тавичка или йена се намазва с олио, изсипва се сместта, заглажда се, отгоре нареждам тънки лентички кашкавал. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, докато сместта се стесгне и кашкавалът се зачерви. По-вкусно е студено .
Рецептата търпи много вариации и промени. Може и само със сирене, но тогава не слагайте сол. Идеята ми хрумна един път, когато бях решила да правя чушки бюрек, но ме мързеше да пържа, та направих лесния вариант. Дано да ви хареса!