Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 юни 2008, 16:58 ч.

заздравяване на голяма рана

 • 25 058
 • 22
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 506
Споделете препоръки за неща, които биха подпомогнали заздравяването на голяма/дълбока рана. Онзи ден нашата стара баба някак успя да събори купчина тухли върху крака си. Раната е много голяма и дълбока, хирурзите казват, че единствената възможност да зарастне е да се направи пластика. Няма как да се зашие и не е ясно за колко време ще се запълни с нова тъкан - казват, че и за 2 месеца няма да се запълни. Тя е възрастен човек с куп други проблеми и не иска (засега поне) пластика.
Дали има нещо, което би могло да подпомогне процеса?

# 1
 • Мнения: 468
Хомеопатия -  като остро предписание Arnica 200C за начало.

# 2
 • София, Младост 4
 • Мнения: 9 084
  Спомням си, че майка ми е споделяла за дълбока рана до коста на ръката, май от изгаряне с ток. Лекували са я с лапа от папур и свинска мас и др може би. Казвала е, че след всяко махане на лапата отдолу се виждало как расте новото месо и е страшно доволна. Но не помня подробности, ако ви се рискува мога да разпитам по подробно.

# 3
 • Мнения: 705
Мария, в книгата Водолечение на Луи Куне се описва как се оправят всякакви рани. Както знаеш напоследък съм на вълна водолечение и ТЕС. И от двата метода има удивителни случаи на излекуване на рани. В книгата "Без земя..." също се описва случай на излекуване на гангренясващ крак, но там е с продукти от биологично-динамичната ферма. Сигурна съм че и уринотерапията дава някоя техника за случая. А сигурно има и още много други, като билки и т.н.

Накратко от водолечението:
Раната не се превръзва, а се правят компреси с парче ленен плат и студена вода. Може и компрес с глина, за предпочитане е девствена глина.
Освен това се правят отводни бани и, когато раната се затвори май се правят парни бани на мястото.
Най-бързо ще мине раната, ако раненият не яде нищо или е на лек суровояден режим, това според Куне.
Книгата сега не ми е под ръка, за да цитирам по-подробно.

За ТЕС виж този разказ:
Цитат
От Джордж Йелинек
Искам да ви разкажа какво ми се случи когато претърпях катастрофа скола преди три седмици и използвах ТЕС докато още лежах на пътя. Някои мои приятели, които използват ТЕС, ми казаха, че непременно трябва да ви разкажа този случай и че това е едно чудо. Но за мен истинското чудо е ТЕС и тя промени живота ми завинаги. Силата на ТЕС е невероятна.

Аз бях ударен от кола и просто лежах на пътя и кървях здраво. Имах силни болки и както по-късно открих, няколко дълбоки прорезни рани по краката си.
След като осъзнах какво се е случило и къде съм в момента, а именно прострян на земята, кървящ и заобиколен от хора, които по-късно ми казаха, че са мислели, че със сигурност ще умра (аз съм на 73 години), аз започнах да ТЕС-вам, надявайки се, че и този път, както много други, ТЕС ще ми помогне.
Аз помолих да бъда оставен сам за малко. Не исках да викат линейка и да ме карат в Бърза помощ, освен ако не се налагаше, тъй като знам, че това може да донесе повече стрес и неприятности дори от самия инцидент.

Страхотно се гневях на случилото се и фразите които използвах не бяха много учтиви, но ще ви ги предам дословно.... Трябваше да се освободя от гнева си и затова започнах с ръба на дланта:

“Въпреки, че това тъпо копеле ми причини тези шибани рани и те адски болят,
аз напълно приемам себе си и му прощавам за неговата несръчност”Аз повторих това 6 пъти и след това продължих по останалите точки с фрази като: “тъпо копеле; егоистичен звяр; пълно безхаберие; абсолютна безотговорност; той не го направи нарочно и се извини; прощавам му за несръчността; боли ужасно; но аз мога да издържа на болката; вече се чувствам по-добре.”

Продължих да почуквам по точките също за 6 цикъла. Исках всичко да ми се набие здраво в подсъзнанието и да се концентрирам колкото се може по-силно върху настоящата ситуация. Заобикалящите ме хора не можеха да разберат какво правя и защо искм да ме оставят сам. Вече не бях ядосан, въпреки че раните все още ме боляха, но сега те кървяха по-слабо.
След ТЕС настроенито ми бе доста по-оптимистично. Сега аз вече се уверих, че ТЕС действа и че нямам разкъсани артерии, просто нормални рани, иначе кръвта нямаше да спре да изтича.
Така че аз направих още 6 кръга, започвайки от ръба на дланта с фразата:

“Въпреки че все още кървя, вече не ме боли толкова много и това не е артериално разкъсване. Сега кръвта трябва да спре и съсири, раните ми да се затворят веднага и тялото ми трябва да започне да се самолекува веднага.”
Аз казах тези думи бавно и с максимална концентрация. Аз вярвам в силата на ТЕС. Тя е работила за мен и преди с фантастични резултати и аз не се съмнявах изобще, че и сега тя ще ми помогне. Както и стана.

Продължих с 6 кръга по точките повтаряйки: “не е артериално разкъсване; затвори се сега; спи да кървиш; нямам нужда от тази болка повече; зараствай; спирай да кървиш; започни излекуването; аз съм добре.”
След това си поех дълбоко въздух, издишах бавно и започнах да проверявам дали имам нещо счупено. Не установих да имам счупени кости, само опашната кост ме болеше силно когато се размърдах, тъй като бях паднал на нея от удара и я бях натъртил здраво. Помолих да ми помогнат да се изправя на крака.
Един лекар , който ме бе наблюдавал да прилагам ТЕС, не можеше да повярва на това което се случваше пред собствените му очи. Аз го помолих да влезе в сайта и да прочете за ТЕС, но той абсолютно отказваше да повярва че това е възможно. Негова загуба. Явно това противоречеше на всичко което той бе учил. Имаше кръв на земята, моите напоени с кръв панталони и големите рани по краката ми, които сега бяха покрити със засъхваща кръв също бяха налице. Всичко това бе пред очите му но той отказваше да повярва, че е истина.

Аз нямах как да се почистя, затова поисках да си отида в къщи. Жена ми бе отишла до аптеката и бе купила лепенки, реванол, кислородна вода и антисептичен крем, но след като пийнах малко сладък чай за да неутрализирам шока аз само исках да си хванем автобуса до нас и бавно отидох до спирката, която бе наблизо.
Имаше и други фрази които използвах по време на пътуването си с автобуса, тъй като аз продължавах да ТЕС-вам през цялото време.

“Въпреки че претърпях катастрофа и все още ме боли и се чувствам малко отпаднал, аз съм ОК и ще се прибера спокoйно в къщи.”
“Въпреки че автобусът вибрира, аз знам, че това е добре за раните ми и аз се поздравявам за това, че се справям толкова добре.”
“Въпреки че хората в автобуса ме гледат подозрително и странят от мен, аз знам, че ТЕС работи и че всичко ще бъде наред.”
След всички тези фрази и минаване по точките, аз се чувствах забележително по-добре и дори започнах да се смея. Използвах потупване по тимусната жлеза за да увелича енергията си защото бях доста изморен след всичко преживяно. Хората сигурно си мислеха че съм луд но на мен не ми пукаше. Бях щастлив, че всичко бе минало толкова добре след първоначалния шок и уплаха.
ТЕС ми спести ходенето в болница. Сега, 3 седмици по-късно, аз съм все така добре, нямам болки, мога да ходя идеално, коричките на раните паднаха и белезите са почти невидими. Всички утвърждения (фрази използвани при ТЕС) бяха изпълнени.

С благодарност,
Джордж Йелинек

Мария, едва ли ще накараш баба ти да прилага ТЕС. Ако решиш, че техниката ще й помогне, можеш да я правиш ти вместо нея. Подробности - ако искаш.

Аз лично в тази ситуация бих убедила баба си, ако иска,  да прилага метода на Куне. И бих правила ТЕС за нея. За ефекта от ТЕС за друг човек можеш да прочетеш тук
Успех! И пиши какво е станало  Simple Smile

# 4
 • Мнения: 3 506
Много ви благодаря за отговорите!

Aila, надали ще рискуват с лапи и конкреси. Раната изглежда ужасно, последния път е имало черна тъкан, наложило се е още надолу да я режат и се е оказало, че има парчета тухла отдолу. Те дори и медикаменти още не смеят да и слагат, като изключим тези, с които я промиват.

Мая, много ти благодаря за отговора, направо си една малка енциклопедия напоследък  Hug  Обаче в случая търся лесно решение - нещо, което да може да пие, билка, добавка, конкретен плод/зеленчук, знам ли и аз. Знам, че не изобилства от такива на пазара, ама просто няма как да стане с ТЕС и водолечение в случая, повярвай ми. Тя има доста проблеми и аз от години я убеждавам, ако не друго, поне да мине на разделно хранене (което е супер елементарно в сравнение с тези техники), но без резултат.
Междувпрочем не е я моята баба, а на мъжа ми бабата. Което не е от голямо значение, в момента пред очите ми гасне друг мой роднина, който чака докторите да го излекуват, но... за съжаление възгледите на хората трудно се променят...

Nial, хомеопатията дали би помогнала? Днес ще разпитам хомеопатката ни. Лекарства поне няма да имам никакъв проблем да я убедя да пие. Арника 200С може ли да дам сега - 4-5 дена след падането е вече?

# 5
 • Мнения: 1 655
И аз мисля, че трябва да попиташ хомеопата ви за лечение.
Разбрах, че не е възможно да налагаш компреси или промивки, но въпреки това ще го напиша, може на някой друг да му свърши работа.
За дълбоки прорезни рани много помага маслен извлек (или тинктура) от жълт кантарион. Масления извлек се прави като се натъпче жълт кантарион в едно бурканче, долее се със зехтин и така престои около месец. Възможно е да се продава и в специализираните аптеки, мисля че има маслен извлек, но във форма на кремче от жълт кантарион в аптеката на Чаталджа.

# 6
 • Мнения: 3 506
Svetla1, благодаря.

Използвам случая да ти честитя лентичката, леко и успешно бременеене и прекрасно раждане   bouquet

# 7
 • Мнения: 468
Arnica може да се дава (като спешно предписание) за всякакви механични травми, независимо дали става дума за "прясна" рана или проблем в резултат от травма преди 10 години. Разбира се във втория случай трябва да се отчетат много други фактори но е твърде възможно Arnica да е лекарството. Така че, ако решите може да дадете Arnica на майка си. Първата доза може да е гранула, но всяка следваща лекарството трябва да е в течна форма.

Личния ми опит с оперативни рани е Arnica 200 C в рамките на 3-4 дни, след операцията. След което редуване един ден на Arnica 200C, един ден Calendula 200C. Резултатите са смайващи а хирурзите не могат да се начудят Grinning

Ако Ханеман (бащата на хомеоаптията) беше англичанин, вместо Arnica щеше да е популярно Bellis perenis. Това е едно хомеоаптично лекарство на което не се обръща много внимание, но при рани е също толкова ефективно колкото прочутата Arnica.

Най - добре е консултация с класически хомеопат, но ако човек трябва да носи едно хоемоаптично лекарство винаги със себе си това е Arnica 200C.

Последна редакция: вт, 03 юни 2008, 10:30 от Nial

# 8
 • Мнения: 1 559
Maria.St,  попитай хомеопата ви. Успех!

Ниал, предписанията по нета доказано и очевидно не са добра идея.
А Календулата може да направи беля при рана като описаната (привидно зарастване, което всъщност е запечатване на повърхността, вътре процесът продължава).

# 9
 • Мнения: 3 210
когато бях 6-7 годишна едно стъкло ми издълба крака до кокал, нямах никакво месо.
майка ми ми правеше компреси с хума, сменяше ги по 3-4 пъти на ден, за да бъде мокра.
ако искаш подробности мога да я питам. също така ми го промиваше с някаква билкова отвара, тя има томовете с рецепти на Петър Димков и оттам ни е лекувала от малки.

# 10
 • Мнения: 3 506
Nial, Илиана, благодаря, ще говоря с хомеопатката.

Моят скромен опит с арниката не е толкова успешен  Confused Давах на сина ми при едно лошо падане, и му повлия зле - т.е. от самото падане нямаше проблеми (надявам се поне), но му предизвика разни симптоми, дето в хомеопатията се считат за лоши, отделно, че той беше и си остана в лошо настроение и състояние в няколкото дни, в които я пи. Та за него ме е предупредила хомеопатката, че не става за Арника. Я кажи за това другото лекарство - Bellis perenis?

Very nice, благодаря и на теб. Изключени са компреси - на този етап не смеят дори с медикаменти да третират мястото, освен тези за дезинфекция. При нея раната освен че е много дълбока, е и доста голяма по площ - поне десетина сантиметра - не е като издълбано от стъкло. Но ако искаш сподели за компресите - все пак темата може да е полезна и за други хора.

# 11
 • Мнения: 1 655
Svetla1, благодаря.

Използвам случая да ти честитя лентичката, леко и успешно бременеене и прекрасно раждане   bouquet
Благодаря ти Simple Smile

# 12
 • София
 • Мнения: 353
Продуктите на Forever living с алое са най-подходящи в този случай. С тях се лекуват и трудно заздравяващите диабетни рани.Използва се един спрей, гел с алое и се пие вътрешно алое. Може и консултация с лекар, който работи с тези продукти. Намери, ако имаш от познати лампа на Цептер също  може да помогне.

# 13
 • Мнения: 135
Рейки може да за използва и за рани

# 14
 • Мнения: 468
Ниал, предписанията по нета доказано и очевидно не са добра идея.
А Календулата може да направи беля при рана като описаната (привидно зарастване, което всъщност е запечатване на повърхността, вътре процесът продължава).

Привидното външно зарастване, ще се получи ако използваме календула мехлем.
В постинга си съм посочил съм, че става дума за ЛИЧЕН ОПИТ с оперативна рана.
Посочил съм, че е необходимо  да се направи консултация с хомеопат.
Не съм привърженик на предписанията по форуми.  Конкретиката на всеки случай следва да се дискутира със съответен специалист.

Последна редакция: вт, 03 юни 2008, 17:12 от Nial

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт