Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Бургас
 • Мнения: 2 322
Имам следното питане и ще съм изключително благодарна ако някой ми помогне с информация.
Преди 2 години брат ми е сключил застраховка живот с Евролайф България. Има ли начин да се откаже и да си върне дадените досега пари?

# 1
 • София
 • Мнения: 337
Пари май няма да върнат, иначе просто спира да вноските и така я прекратява (не съм специалист, може и да има някаква врътка).

# 2
 • Бургас
 • Мнения: 676
Има два начина-първият е да не си внесе следващата вноска,така автоматично му се спира програмата.Става безпремийна-без вноски.Начисляват се лихви до края на срока,за който е подписан договора.Но няма защитата от рисковете,за които се отнася.
Втория е да намери косултанта,който му е направил програмата и да се уреди прекратяването й.Но откупата стойност е винаги по-малка от набраната сума.В неговия екземпляр има таблица,където пише каква е конкретната откупна сума.Винаги си губещ в този случай.Един вид глоба за неспазване на договора.
Не ви съветвам да прекъсвате нещо стойностно,нека това са пари за всеки случай.Но вие си решавате.

# 3
 • Мнения: 13
Евролайф(http://www.eurolife.bg/) не е застрахователна компания. Какво може и какво не може да се прави пише в договора. Толкова е просто.

# 4
 • Мнения: 2 356
Като спреш да плащаш  Peace, но зависи как ти е сключена застраховката. Има вероятност да загубиш вече внесените пари.

# 5
 • Бургас
 • Мнения: 676
След втората година не се губят.Просто се трупат лихви върху тази,внесена до момента сума.

# 6
 • Мнения: 13
Belle Fleur, това за всички затрахователни компании ли важи?

# 7
 • Мнения: 11 862
Всяка застрахователна компания има различни условия.В договора,сключен при подписването, трябва да са указани и начини и срокове за прекратяване.Belle Fleur е права:Откупната стойност е по-малка от внесената.Компанията си удържа нещо като глоба за неспазване на договора.

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 676
Уточнението е вярно-Евролойф са застрахователен брокер,а не компания.
В случая,тъй като става дума за прекратяване на премиите от страна на застрахваното лице след 2 вноски,не се губят до момента внесените пари.Това важи ако не се внесе втората поредна вноска.А за откупната стойност писах-има го в договора на клиента. Да погледне какъв процент биха му възстановили,но е на загуба при всички случаи.По-добрия вариант е да остави нещата така,след време може да възстанови премиите,ако иска да плати със задна дата,ако иска-от момента,в който реши.В този случай отново има застрахователно покритие по условията в договора му.

# 9
 • Бургас
 • Мнения: 2 322
До този момент е внесъл вноски за 2  години. Сега получи покана за плащане за третата, която трябва да плати до края на този месец. На 2 пъти опитва да се свърже с брокера си и да го пита какво точно се иска от него, за да се откаже, но същия го навиква и го убеждава да не го прави. Затова искам да знам става ли изобщо, за да се заема аз с нещата и другата седмица да отида с него и да приключи одисеята.
Благодаря на Belle Fleur за отговора!   bouquet

# 10
Имам следното питане и ще съм изключително благодарна ако някой ми помогне с информация.
Преди 2 години брат ми е сключил застраховка живот с Евролайф България. Има ли начин да се откаже и да си върне дадените досега пари?

обади ми се и ще ти кажа 0896893711

# 11
Брат ви е направил нещо стойностно за себе си и не е необходимо да прекратява застрахователния си договор.Евролайф не е застрахователна компания.Тя е посредник между застрахователната компания и клиента,т.е. в случая брат ви.Трябва да намерите полицата и да прочетете условията в нея.Вижте на коя застрахователна компания брат ви има жвотозастраховка.Там има таблица с откупната стойност за всяка една година,т.е колко пари можете да откупите .Можете да отидете на място в офиса на Евролайф,ако толкова искате да уредите нещата.
Но това ,което е направил брат ви е нещо много добро за него и не е необходимо да прекратява договора.Защо според вас той трябва да прекрати договора?Правилно е съветван от неговия консултант ,сключил договора.Питам се да не би случайно вие да имате интерес от разваляне на договора,може би не сте споменати като ползващо лице.
Поздравления за брат ви,че има животозастраховка!!!

# 12
 • Мнения: 0
ако толкова му трябват пари на брат ви,да използва полицата като обезщетение и да изтегли кредит Laughing

Общи условия

Активация на акаунт