Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 юни 2008, 21:53 ч.

Бучка в гърдата

  • 1 827
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 832
Здравейте,

пускам си темата и тук, защото нещата май отиват към операция, а трябва да избера кой да я извърши, т.е. имам нужда от съвети и мнения.
Бременна съм в 9-ти месец (термина ми е 6-ти юли). Преди ок. 5 дни си напипах бучка в лявата гърда (ок. 1 см), както и една под мишницата. Казах на моя гинеколог, който ме прати на преглед при мамолог - д-р Свещаров. Последния ме прегледа и каза, че ако не бях бременна, би ми казал веднага да я махаме и че има два варианта - да се махне сега или след като се роди бебо. Прати ме за второ мнение при мамолог-онкохирург от Онкологията, д-р Николай Марков. Той също ме прегледа на ехограф и каза, че е тумор, въпросът е дали е доброкачествен или злокачествен, което обаче се разбирало само като легна под ножа. Каза ми, че е добре да обсъдя с наблюдаващия ме гинеколог дали бебо е готов за вадене, понеже съм в 37-ма седмица, и ако е готов, да го вадят, за да оперират мен по-бързо. Бебо е голям и може да се вади, но моят гинеколог ме посъветва да изчакаме още седмица-две да тръгне сам...Но дали за един месец нещата с гърдата биха могли да се развият зле? Имахме нужда от още едно мнение и тъй като доц. д-р Гаврилов е в командировка до другата седмица отидохме при проф. Киров. Невероятен човек е професора, страшно мил...Така...Ами и той е на мнение, че трябва да се оперирам, даже смята, че туморчето е злокачествено...Каза обаче, че мога да изчакам малкия да се роди и тогава...Няма да мога да кърмя, ако наистина е злокачествено...Сега предстои най-трудното - да избера кой да ме оперира, защото съм била на преглед при д-р Николай Марков, а доц. Иван Гаврилов не съм го виждала...Д-р Марков е изключително мил, веднага видя проблема, но доц. Гаврилов май се води по-добрия или?...Много ви моля, от сърце, посъветвайте ме кого да избера...Нека всички изкажат впечатления от тях двамата. Благодаря на всички! Ще чакам с нетърпение вашите впечатления, защото времето ме притиска.   bouquet   

# 1
  • Карлово/ Пловдив
  • Мнения: 741
Според мен е най-добре да изчакаш една-две седмици както са казали и другите лекари  да се роди малкия сам и след това да се пристъпи и към оперативното отстраняване на бучката в гърдата.След като и тримата лекари - Д-р Свещаров,Проф.Киров и Д-р Марков са на мнение,че бучката трябва да се махне значи наистина трябва да бъде махната.
Ако искаш за операцията избери Д-р Марков защото той те е прегледал и е запознат с случая.Ти най-добре трябва да прецениш кой искаш да те оперира - дали Д-р Марков или Доцент Гаврилов.
Надявам се,че ще ни държиш в течение как се развиват нещата.
На лични ти отговорих доста подробно по тези въпроси.


Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 14:59 от docsi

Общи условия

Активация на акаунт