Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 175
Моля ви ми кажете какъв е редът за изписване на млякото Фризопеп по здравната каса, защото аз го купувам и една кутия е 22 лв. а ми е за 4 -5 дни. Детето ми е с атопичен дерматит и до скоро я кърмех, но вече я отбих и алергологът ми каза да започна с това мляко. Днес в аптеката разбрах, че може да се изпише с рецепта. Моля Ви който е с моят случай да ми каже.  От София съм.  bouquet

# 1
  • Мнения: 175
Ох никой ли не го дава това мляко?  ooooh!

# 2
  • София
  • Мнения: 604
Ние сме на Фризопеп. От 6 месец се изписва с протокол по Каса. Протоколът се издава за 3 месеца до навършването на годинка на детето. Протоколът се издава от гастроентеролог/алерголог, който има право да издава протоколи свързани с АБКМ. След това се носи в Районната здравно осигурителна каса. Купува се рецептурна книжка от книжарницата, която се заверява при личния лекар и тя също се заверява в касата. След това с заверения протокол всеки месец личния лекар предписва в книжката отпуснатото количество. Фризопеп по Каса в момента струва около 9,50 (т.е. толкова доплаща пациента, останолото се поема от държавата).

# 3
  • Мнения: 175
Много благодаря. А кои лекари са оторизирани да издават този протокол. На нас д-р Мустаков ни каза да пием това мляко, но не ми предложи да го изпише - явно не може. Моята педиатърка ми каза, че трябва да отидем при доц. маринова, но достъпът при нея е много сложен.

# 4
  • София
  • Мнения: 658
На нас точно д-р Мустаков ни го изписа  Peace
Иначе може със сигурност и доц. Маринова.

# 5
  • Мнения: 157
На нас ни го изписа доц.Ковачева.Вземаш си направление от педиатъра за гастроентеролог и той ти ги изписва след преглед на бебчето.Побързай,защото касата го отпуска само до годинка.

# 6
  • Мнения: 29
Здравей!
1.Взимаш си направление за Детска педиатрия(намираща се на ул."Найден Геров")
2.Отиваш там около 7.30 сутринта във вторник например(тогава със сигурност знам,че преглежда доц.Маринова)и си взимаш номерче за след 10ч.,когато започват прегледите.
3.Доц.ти изписва Фризопеп с протокол,който заверяваш на регистратурата
4.Купуваш си рецептурна книжка(аз я намерих в 20 п-ка)и я носиш за заверка на личната лекарка
5.С рецептурната книжка и протокола отиваш в НЗОК и на регистратурата казваш,че си за Фризопеп(ЗА бебенце).Така те ти дават едно червено номерче,с което предреждаш всички.Иначе ще изгубиш цял ден.
6.Ксерокопираш протокола 2 пъти и акта за раждане на детето-веднъж
7.И обратно към личната лекарка
8.Тя взима пресниман протокол и ти пише рецепта за млякото
9.Аптеката,която дава Фризопеп-а се намира срещу Военна болница
10.Там ти взимат другия пресниман протокол,акта за раждане на детето и искат ЕГН на единия родител.
Така беше при нас.Надявам се да съм била полезна.Успех!

# 7
  • Мнения: 175
Много Ви благодаря на всички за изчерпателните отговори.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт