Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 898
Здравейте, д-р Мазнейкова!

Интересува ме има ли изследване за установяване пола на плода, което като време да е много по рано от ехографското /да е по рано от третия месец/. Чувала съм че има някакво кръвно изследване, но не съм много сигурна дали съм разбрала правилно.
Искам да имам дете от точно определен пол /заради така да се каже здравословен проблем който като проследя историята в рода съм 100% сигурна в проявата му/.

Проявата на проблема е само при единия пол. Тъй че интересува ме, ако при една бъдеща бременност /защото сега не съм бременна, страха ме спира/  мога ли да установя достатъчно рано пола на плода за да мога достатъчно рано да направя аборт /разбира се само ако пола е този при който се проявява проблема/.

Може и да звучи малко жестоко от моя страна, но все пак човек се ражда за да бъде щастлив и да има нормален живот, а не поради генетична обремененост това да му е невъзможно.
И още повече дете с този проблем не мога да гледам, не искам да конкретизирам за какво точно става въпрос.

Може би ще ме посъветвате да направя изледване за генетични болести. Но това което имам предвид не се смята за генетична болест, в този смисъл че да се прави генетично изследване на плода.

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 22:33 от Vanina 75

# 1
  • Мнения: 324
Най-ранно установяване на пола на плода може да стане чрез хориална биопсия още в края на І триместър - след 10 г. с. Изследването представлява взимане чрез пункция през коремната стена на клетки от околоплодните обвивки които съдържат същия хромозомен набор като ембриона така че може да се определи пола му.

Общи условия

Активация на акаунт