Заповядайте и в моята кухня

  • 14 693
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 266
                                                             ПОЛСКА МАНДЖА


                              ПРОДУКТИ:свинско месо-1 кг,прясна зелка,морков,ориз,яйце,доматен сос


                             НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:Месото се нарязва на дребни парчета,рендосва се зелката
                             и моркова.Слага се яйце,подправки за кайма,ориза.От всичко това се омесва кайма,
                             правят се кюфтета,овалват се в брашно и се пържат за малко в олио от двете страни.
                             Слагат се в тава и се заливат с доматен сос,в който се слага 1ч.л.захар и литър,литър
                             и половина вода.Тавата се покрива с фолио е се пече около 1 час във фурната.
                             

# 16
  • Мнения: 2 266
                                        ДОМАШНИ КЕБАПЧЕТА

3 Г КИМИОН,0.500 СВИНСКО МЕСО;0.580 ТЕЛЕШКО МЕСО
20 Г ВОДА
СМИЛА СЕ МЕСОТО, И СЕ ОСТАВЯ ДА ПРЕСТОИ 3 ЧАСА, СЛЕД КОЕТО СЕ ИЗМЕШВА С 3Г КИМИОН. ОСТАВЯ СЕ ДА ПРЕСТОИ 24 Ч, ДОБАВЯ СЕ ВОДАТА. ХУБАВО СЕ ИЗМЕШВА И СЕ ОСТАВЯ ДА ПРЕСТОИ ПОЛОВИН ЧАС.ПРАВЯТ СЕ КЕБАПЧЕТА И СЕ ПЕКАТ НА СИЛНО ЗАГРЯТА СКАРА. ДОБЪР АПЕТИТ!

# 17
  • Мнения: 2 266
                                МАРИНАТА ЗА СВИНСКИ РЕБРА

          Сол на вкус,черен пипер,3-4 с.л.соев сос,1 ч.л.мед или захар,кимион,
          3-4 скилидки пресован чесън,лютив червен пипер.Всичко това се
          разбърква.Ребрата се овалват и се оставят да престоят около 2 часа
           и след това се пекат на скарата.  chef   
         

# 18
  • Мнения: 2 266
ЯСТИЕ С РИБА
ОКОЛО ЕДИН КИЛОГРАМ ФИЛЕ ОТ РИБА,300 ГР.ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ-
БЕЗ КОСТИЛКИ,300-400 ГР.НАРОНЕН СТАР ХЛЯБ,20 ГР.МАСЛО
СЪС СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА.,ПОДПРАВКИ -КАКВИТО ИМАШ
МАЩЕРКА,ЧУБРИЦА ,СОЛ И ДР.
В ТАВИЧКА НАМАСЛЕНА С ОЛИО СЕ ПОСТАВЯТ
ФИЛЕТАТА РИБА И СЕ ПОКРИВАТ ОТГОРЕ СЪС СЛЕДНАТА СМЕС
ТРОХИТЕ ОТ СТАРИЯТ ХЛЯБ СЕ ОМЕСВАТ С МАСЛОТО ДО
ПОЛУЧАВАНЕ НА МАСЛЕНИ ТРОХИ.МАСЛИНИТЕ НАРЯЗАНИ
ВА ДРЕБНО СЕ ОМЕШВАТ С ПОДПРАВКИТЕ,И СЕ ПРИБАВЯТ
КЪМ ТРОХИТЕ.ОВКУСЯВАТ СЕ СЪС СОЛ И ЛИМОНОВ СОК.
С ТАЗИ СМЕС МАЖЕШ РИБАТА И ПЕЧЕШ.

# 19
  • Мнения: 2 266
ТЕЛЕШКО МЕСО С МАЙОРАНА ИЛИ ЧУБРИЦА
Вземат се вратни телешки пържоли или телешко месо нарязано на тънки филии като пържоли и се начукват.
0,200 гр шунка -нарязана на тънки финни лентички,5-6яйца,връзка магданоз,връзка майоран или чубрица сушена ако не прясна.2-3 скилидки чесън,2 винени чаши бяло вино 2 в.ч.телешки бульон,2-3 стъкчета розмарин,сол,чер пипер.
Месото се начуква на тънки пържоли с големина колкото длан .може по две на човек.
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят нарязани на дребно магданоз,майорана,скълцаният чесън,сол,черен пипер.
Ог гази смес се изпържват малки омлети-разделят се на толкова части колкото са пържолите.
Взема се пържолка или филия месо-както си го приготвила.Отгоре върху парчето месо се поставя едно омлетче,върху него тъка филийка шунка,сол,черен пипер и се навива на руло,завързва се с конец и се забожда с клечки за зъби.
Готовите рула се запържват в малко олио от двете страни ,прехвърлят се в тава и им се прибавя виното и бульона,розмарина и се задушават около един час на среден огън.Могат да останат и отгоре на котлона в тенджери захлупени с капаци.
При сервиране се махат конциге,

Общи условия

Активация на акаунт