За подправка се използва само зелената част и ухае превъзходно, поне на мен ми е любима подправка.
В Египет го ползват редовно за рибни ястия, а понякога го хрупат зелен както ние краставиците...
По северняшките части на Бг има задължително поне по един храст във всяка къща.
Тук в Ямболско го издирвам и замразявам във фризера защото е по рядко срещан, а сухия е гаден.
Колкото до арабските подправки... те са маняци, мъжа ми си пие кафето с кардамон и чая с мента (нанаа)какво да кажа за готвенето.
Имаме в кухнята безброй подправки и все странни добре, че на мен ми харесва да експериментирам и опитвам различни неща.
Днес половината ден ми мина в обикаляне на банки и нотариуси... доста се по изнервих и сега главата ми не функционира много добре.
Имаше неща дето исках да ги кажа, но ... къде са не знам.
Ще си полегна да се осиферя малко.
Стеле, доброволец съм да знаеш за сега да си живеят русите, ма аз съм на среща и в будно и в заспало състояние съм мераклийка .
Кат каза бобец с девисил и сланинка, студена, ледена, тънко нарязана...хммм...( мойто мъж да ме чуе как си фантазирам за сланинка ) па и малко чесън за разкош... добре, че не звучи толкоз съблазнително ма представям си ако ви се дояде и се намиришете на чесън до довечерка.
Ша млъквам да не ви раздразня, а ако на някой му се преяде, зарязвам дом и дечиня, грабвам чесъна и девисила и идвам да ви направя чорбица....