Тортите на сладкарница Неделя.

  • 28 518
  • 44
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 1 497
Някой знае ли каква е рецептата за крема на плодовата им пита?

# 1
  • Мнения: 654
Grinning Незнам рецептата,но съм и голям фен-много ги обичамммммммммммммммммммммммммммм! Grinning  Grinning  Grinning  Grinning  Grinning

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Тук и аз ще чакам включване, защото Теодора аз по същата причина като тебе явно бях полудяла за тази крем пита и направих какви ли не вариации, търсих къде ли не рецепти, обаче се оказва че намирам само една рецепта за крем пита която се повтаря, но няма нищо общо с действителността, ще ти я напиша ако решиш да я пробваш Rolling Eyes

 Продукти

1 л. пр. мляко
5 яйца
6 суп.л. брашно
12 суп.л захар
10 ванилии
масло колкото орех


Приготовление

 Пригответе крема, като разбъркате яйцата и брашното. Изсипете прясното мляко в подходящ съд, добавете захарта и сложете на умерен огън. Когато сместа кипне, добавете течността от яйцата, брашното и ванилията. Бъркайте непрекъснато, докато се получи ванилов крем, накрая се добавя и маслото.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 920
Имам рецепта за крем на плодова торта от рецептурник. Та пробвай ако искаш.

За 1 килограм крем:

500 гр. Краве масло
360 гр. Прясно мляко
250 гр. Захар
Есенция

Начин на приготвяне:

Прясното мляко и захарта се смесват и загряват до кипване и разтваряне на захарта. Полученият млечно-захарен сироп се охлажда. Кравето масло се разбибва и към него постепенно на тънка струя се прибавя охладеният млечен сироп и се разбива до получаване на снежнобял маслен крем с гладка консистенция.

Дано е тов акоето търсиш. И да ти е сладко.

# 4
  • Мнения: 1 497
Въх, Рая, та това е цяла калорична бомба!!!!!!!!! Благодаря за рецептата, но ми се струва, че тези в "Неделя", са не толкова маслен, колкото млечен крем. Confused Ще го опитам с 1/2 от продуктите.

# 5
  • София
  • Мнения: 3 920
Не съм пробвала. Разкажи после, ок?

# 6
  • София
  • Мнения: 3 920
Може да използват маргарин, кой знае?

# 7
  • Мнения: 1 533
Ето една рецепта за крем-пита. Става много вкусна и лека:

КРЕМ-ПИТА

ПРОДУКТИ:
1/2 пакет листи за баница
4 яйца
1лт. прясно мляко
1 пак. краве масло /125гр/
1ч.ч. захар
1 ванилия
8с.л. брашно

ПРИГОТВЯНЕ:

Яйчен крем:
В 1 литър прясно мляко се слага 1 ч.ч. захар. С малко хладка вода се размива брашното и се прибавя бавно към млякото.Бърка се докато се посгъсти. Като изстине, се прибавят 4 жълтъка и ванилията.

Белтъчен крем:
Белтъците се разбиват с 10 с.л. захар на сняг+няколко капки оцет. /Бъркалките на миксера трябва да са абсолютно сухи, иначе няма да стане на сняг - личен опит Embarassed /

В намазана с масло тава се слагат листите за баница-набръчкани. Заливат се с разтопеното в МВ масло и се запичат леко във фурна на 200-250'С. Изваждат се и се поливат с яйчния крем. Изчаква се 1-2 минутки да хване "кожичка" и се сипва /лъжица по лъжица/ белтъчния крем. Запича се леко до бледокафяво.
Оставя се в хладилник да се стегне. В къщи се омита за броени часове, изобщо не стига обратно до хладилника Stuck Out Tongue

# 8
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
А къде се намира таЗи сладкарница Неделя?

# 9
  • София
  • Мнения: 3 920
Цитат на: rosa
А къде се намира таЗи сладкарница Неделя?


Сладкарници "Неделя" са верига от сладкарници. Аз знам за три - в кв. "Белите брези", в кв. "Младост"-3 - търговски център "Кондор" и в около Захарна фабрика ( но може и да беше сладкарница Лучано)

# 10
  • Мнения: 1 497
Има в Банишора и в Борово и една голяма на Стамболийски. Аз ходех по чехли в банишорската Wink. Е, не само да ям торти де:)То си беше като махленското ханче.......

# 11
# 12
  • Мнения: 2 693
И в Люлин има! Grinning

# 13
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Срещу хотел Хилтън също

# 14
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Като чета мненията ви, явно теЗи сладкарници са много добри. Записах си адресите, така че живот и Здраве ще ги посетя следващия път, когато съм в София.
Благодаря. Laughing  Laughing

# 15
В списание" За жената" от април 2003г. има статия за собственичката на сладкарници "Неделя". Лично тя е предоставила 4 рецепти, като 1 от тях е за плодовата пита

# 16
  • София
  • Мнения: 767
И как да се сдобия с този брой една година по късно...?

# 17
  • Мнения: 1 497
Госте, моля те смили се над бедния народ! дай рецептата! ще черпя!

# 18
  • Мнения: 4 176
Цитат на: rosa
А къде се намира таЗи сладкарница Неделя?

W Germania niama:) Laughing
daleche ti e:)

# 19
  • Мнения: 18 542
Цитат на: Anonymous
В списание" За жената" от април 2003г. има статия за собственичката на сладкарници "Неделя". Лично тя е предоставила 4 рецепти, като 1 от тях е за плодовата пита

Ако напишеш и 4-те и аз ще черпя!
Тортите на Неделя са ми любими. Аз други купени не ям. Любими ми са ми Сахер и Неделя.
Предимството им според мен е, че са с млечни кремове, което ги прави леки и много вкусни мням-мням...потекоха ми лигите  Laughing

# 20
  • Мнения: 3 153
Това за плодовата пита и на мен ми е болен проблем от години...Въпреки, че едната от сестрите, които са собственички ми е приятелка, пак не мога да се сдобия.....И си е права, това им е бизнесът, това е все едно някой да ти сподели каква е панировката на KFC:)) А това, че е дала 4 рецепти за торти в списание, повярвайте, на дали фигурират всички продукти и тънкости, просто не ми се вярва..........а така ми се иска да мога да го правя този прослувут крем  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 21
  • Варна
  • Мнения: 4 818
.....Иди чети после за диетата на д-р Емилова и за стриите, и защо не отслабвам и защо защото!?  cook  
Drunk
Потекли лиги, та чак ще се удавим.. Недейте така.. Паркет имам.. Ще се подуе!
В "Неделя" дават ли маси под наем? Ще преживяваме само от миризмата на прясна сметанова .....

# 22
  • Мнения: 2 051
Цитат на: rosa
Като чета мненията ви, явно теЗи сладкарници са много добри. Записах си адресите, така че живот и Здраве ще ги посетя следващия път, когато съм в София.
Благодаря. Laughing  Laughing


Роза, можеш да си търсиш информация за вкусни места, а и за всякакви други развлечения ето тук:

http://www.programata.bg/index.php?page=restaurant&ln=1&city=1#5

# 23
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Цитат на: vedrra
Роза, можеш да си търсиш информация за вкусни места, а и за всякакви други развлечения ето тук:

http://www.programata.bg/index.php?page=restaurant&ln=1&city=1#5

Благодаря ти. Simple Smile  Simple Smile

# 24
  • Мнения: 3 200
Много "сладка" тема!!
И аз съм голям фен на плодовата пита и на тортата "Неделя"  Grinning  Grinning

# 25
Знам че съм за убиване - преди доста време ми бяха разказали въпросната рецепта но аз не я записах на момента и резултата е че не я помня  Embarassed  Спомням си че беше млечен крем с яйца ама повече от това не помня.  cook   bash

# 26
  • Мнения: 2 323
Цитат на: rosa
А къде се намира таЗи сладкарница Неделя?


hihihi obadi se,kogato si v bg i 6te te zavedem s udovolstvie!!! Laughing

# 27
  • Мнения: 5 500
Абе какво й харесвате на тая Неделя, тук във Варна пък една хубава торта не съм яла там Sad Не знам защо се получава така, като ви чета всички им харесвате тортите, а тук пък само негативни мнения относно Неделя съм чувала Shocked  Rolling Eyes  Confused:

# 28
Цитат на: AFRODDITA
Абе какво й харесвате на тая Неделя, тук във Варна пък една хубава торта не съм яла там Sad Не знам защо се получава така, като ви чета всички им харесвате тортите, а тук пък само негативни мнения относно Неделя съм чувала Shocked  Rolling Eyes  Confused:


Ех... досега тактично си мълчах, защото много не си падам по сладкото и си помислих, че пак аз нещо не разбирам от торти... Сега обаче мога да си кажа, че и аз съм от хората дето се чудят какво и харесват чак пък толкова на тази Неделя - Варненската, в София не съм ги пробвала.
Мисля, че във Варна например Дел Сол е много по-богата и интересна сладкарничка. Ама ще трябва да проверя как са с плодовите пити, че нали уж това е темата Wink

Извинете за отплесването ми

# 29
  • Мнения: 3 153
Цитат на: Gven
Цитат на: AFRODDITA
Абе какво й харесвате на тая Неделя, тук във Варна пък една хубава торта не съм яла там Sad Не знам защо се получава така, като ви чета всички им харесвате тортите, а тук пък само негативни мнения относно Неделя съм чувала Shocked  Rolling Eyes  Confused:


Ех... досега тактично си мълчах, защото много не си падам по сладкото и си помислих, че пак аз нещо не разбирам от торти... Сега обаче мога да си кажа, че и аз съм от хората дето се чудят какво и харесват чак пък толкова на тази Неделя - Варненската, в София не съм ги пробвала.
Мисля, че във Варна например Дел Сол е много по-богата и интересна сладкарничка. Ама ще трябва да проверя как са с плодовите пити, че нали уж това е темата Wink

Извинете за отплесването ми


Номерът е в плодовата пита-тя е голямата вкусотия и загадка като рецепта за мен! Иначе тортите им не са вкусни, горе-долу един и същи вкус имат всичките.......но плодовате пита  ...ааааах-обожавам я

# 30
  • Мнения: 871
Сладкарски крем - 1
2ч.ч. -пр.мляко, 1ч.ч.- захар,1/2- ч.ч.- брашно, 1ч.л.- ванилия.
Разбиват се добре всички компоненти.Поставя се на слаб огън да ври, като се бърка непрекъснато. Сваля се от огъня 5мин. преди завирането на крема.

Сладкарски крем - 2
1/2лит.пр. мляко, 2/4ч.ч.- захар, 3с.л.- царевично нишесте,1- яйце,1- пак. ванилия.
В тенджерка се разбъркват захарта и нишестето. Добавя се яйцето ,и се продължава бъркането, като се налива на тънка струйка отгоре горещото мляко. Слага се на огъня да заври, и се бърка непрекъснато до сгъстяване. Накрая се добавя и ванилията.

Това са рецепти които се използват в сладкарски цехове за пълнеж на крем пити.  chef

# 31
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: dani75
Това са рецепти които се използват в сладкарски цехове за пълнеж на крем пити.  chef

Това е било отдавна  Confused Сега всички кремове са на прах и само ги разтварят. Затова и тортите имат един и същи вкус  Cry

# 32
  • Мнения: 871
Е, в някои още ги използват и не говорим за торти , а за крем пити, тези кремове са и за пълнеж на еклери и мн. др. видове сладкиши.

# 33
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: dani75
Е, в някои още ги използват и не говорим за торти , а за крем пити, тези кремове са и за пълнеж на еклери и мн. др. видове сладкиши.

Ами така знам от моя приятелка, която е работила в много сладкарски фирми. Е, не е уточнявала за крем-питите, просто под общ знаменател ми обясни, че кремове не варят, а се използват на прах. Темата беше рецептата на крем Брюле, а доколкото помня наполеоните са с такъв, но може и да греша  Embarassed Дано да е така, че в тия разтворимите улеснения слагат толкова вредни неща  Imp Абе, друго си е домашната тортичка, е, не толкова прекрасна, но пък много вкусна и натурална   Hands Clap

# 34
  • Мнения: 871
Да, знаем че много вкусно,и крема и за двете е еднакав. Та затова поместих двата варианта за крем.

# 35
Цитат на: Anonymous
В списание" За жената" от април 2003г. има статия за собственичката на сладкарници "Неделя". Лично тя е предоставила 4 рецепти, като 1 от тях е за плодовата пита
Здравейте!За пръв път пиша,така че моля за извинение ако допусна грешка.Аз съм запазила две от рецептите от този брой,но все още не съм се наканила да ги изпробвам.Дано имате по-голям ентусиазъм от моя.Ето и рецептата за плодова пита:
           Необходими продукти:
          За пандишпанената платка: 6 яйца,6с.л.захар, 7 с.л. брашно,3с.л.олио
          За крема:1л.пр.мляко,2 пр.ванилия,2ч.ч.захар, 4с.л.брашно,4 жълтъка
          Плодове според сезона и желатин
          Приготвяне:Панд.платка:Разделят се яйцата на белтъци и жълтъци.Белтъците се разбиват на сняг и към тях постепенно се прибавя захарта,след това жълтъците един след друг и се разбива добре с миксер.После бавно се разбърква сместта на ръка,докато постепенно се прибавя брашното.Получената хомогенна смес се излива в намаслена с олио и поръсена с брашно тавичка.Покрива се с тънка хартия и се пече на 220 гр. за около 20 мин.Когато платката изстине,се отделя хартията и се разрязва на 3 равни части.
                           Млечен баварски крем:В заврялото на котлон мляко прибавяте захарта и ванилията.В част от млякото разтваряте брашното и получената течност прибавяте на тънка струйка при непрекъснато разбъркване към кипящото подсладено мляко.Бърка се още известно време и се отстранява от огъня.В горещата смес един по един се прибавят жълтъците при непрекъснато бъркане.
            Когато и двата компонента са изстинали,всеки ред платка се сиропира с предварително приготвен сироп от вода и захар/2:1/ и се намазва с крем.Отгоре се подреждат плодове в различни форми,предварително разбъркани с желатин.

# 36
  • MUC
  • Мнения: 572
Цитат на: klia
Уаууууууууууу на мен ми намирисва на много опити за приготвяне на плодова пита в домашна обстановка Simple Smile

Eeeeeee, госта се е постарал все пак...
Колкото до млечния баварски крем, няма почти нищо общо с баварския, но да го приемем за вариант.

# 37
  • Мнения: 3 927
Цитат на: Petinka
повярвайте, на дали фигурират всички продукти и тънкости, просто не ми се вярва..........а така ми се иска да мога да го правя този прослувут крем  Stuck Out Tongue Winking Eye


и какво толкова ако крема се различава малко.....че какво ще е удоволствието тогава да ядеш плодова пита неделя у дома?! нали затова се ходи на сладкарница Simple Smile

не си падам по този вид сладко, но една плодова и аз не отказвам Wink

# 38
  • Мнения: 3 205
Не знам за София и Варна, но в Пловдив тортите им са суууууупер! Аз обожавам торта "Боровинка". Не знам за крема на плодовата пита, но в крема на тортите сигурно слагат и желатин - досега в рецептите за крем тук не видях да е споменат. Майка ми е казвала, че към сметаната се прибавя желатин, за да стане по-гъста. А забелязали ли сте, че кремът е леко кисел на вкус? Затова го обожавам!

# 39
  • MUC
  • Мнения: 572
Цитат на: юл4е
Не знам за София и Варна, но в Пловдив тортите им са суууууупер! Аз обожавам торта "Боровинка". Не знам за крема на плодовата пита, но в крема на тортите сигурно слагат и желатин - досега в рецептите за крем тук не видях да е споменат. Майка ми е казвала, че към сметаната се прибавя желатин, за да стане по-гъста. А забелязали ли сте, че кремът е леко кисел на вкус? Затова го обожавам!

Mдаа, в баварския крем се слага желатин и се прави или само със сметана или със сметана и мляко, и е един по гъст и "пухкаф" като мус.

# 40
Някой знае ли някоя лесна, бърза, ефтина и вкусна рецепта? newsm17   newsm20

# 41
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 610
Във Варна единствено си заслужава плодовата пита и бисквитената торта. По принцип не си падам много по бисквитени торти, но мисля, че не съм яла досега по - вкусна бисквитена торта от тази в "Неделя". А плодовата пита е вълшебна...

# 42
  • Мнения: 3 927
Цитат на: Anonymous
Някой знае ли някоя лесна, бърза, ефтина и вкусна рецепта? newsm17   newsm20


като се замисля такава комбинация май май е невъзможна - хем евтина, хем вкусна Wink

# 43
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Цялото ни семейство обожава тортите на Неделя. Аз харесвам Неделя, децата -Сахер ,бялото сахерино и Фантазия. Хубавото при тях, е  че повечето видиве имат и малък вариант ,който не е много скъп и е достатъчно за 10 - тина порции. Като тръгна за Пловдив - винаги нося от София по една торта .В Пловдив има сладкарници , но съм виждала на магистралата коли на Неделя - явно ги караха от София . Все пак тортите на Неделя са много вкусни и най-ми харесва , че явно не ги правят със суха сметана , а с квасена-предполагам.

# 44
  • София
  • Мнения: 3 328
И ние много харесваме тортите на "Неделя", като предпочитанията ни са към "Бяло сахерино" Simple Smile За съжаление не мога да предоставя рецепти Sad

Общи условия

Активация на акаунт