Как да замразя зелен фасул, бамя....

  • 28 156
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 247
Изчистеният,измит и начупен зелен боб ,слагам в голяма тенджера.Отгоре нарязвам домати,слагам една лъжица сол и една захар ,захлупвам с капака и го задушавам на слаб огън.НЕ наливам никаква вода.Бобът и доматите пускат достатъчно течност.След като изстине слагам в торбички, и хоп във фризера  Simple SmileПробвайте,тук се приготвя така и е много вкусен. Peace

# 16
  • Мнения: 1 252
benmary  Hug Hug HugЕто това ще направя! Допадна ми!
 smile3525

# 17
  • София
  • Мнения: 5 605
Благодаря Ви много за прекрасните съвети, вчера купих 2 кг зелен фасул, нарязах го на парченка, бланширах го в подсолена вода, отцедих го и хоп в пликчета и във фризера.Днес мисля да купя и 2 кг бамя и да я направя по същия начин.Направих и от универсалната подправка на pep-40, за което й благодаря  bouquet, както и от сместта за здраве на Блонди  bouquetОще веднъж благодарности на всички, които ми помогнаха!!!
Моля те, дай рецепта за подправката на пеп-чо.

# 18
  • Мнения: 202
Зеленият боб го бланширам в вода и сол и като истине го пъхам в найлонови торбички и в фризера. бамята е по хубава като чели сушена.

# 19
  • под тепетата
  • Мнения: 9 308
Не се слага сол на зеленчуците, които се бланшират- разваля фризера.

Общи условия

Активация на акаунт