печен пипер във фризера

  • 16 515
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Аз го изчиствам, пека, беля го и го прибирам в пликове за фризер. Не го соля.  В един плик слагам количество колкото за едно готвене/да речем около 10-15 бр./. Прибирам и суров изчистен, за пълнени пиперки. От него ползвам и когато ми трябва по 1 бр.- за супи или овкусяване на бульон. Hug
Практикувам по абсолютно същия начин от години. Таяка, според мен, се запазва най-добре, а и не си губя времето зимата с чистене, белене и т.н.

# 31
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Изчистен от дръжки,изпекан, обелен и в пликове!

# 32
  • Мнения: 2 142
Когато  изпечени и небелени се замразят, след това имат вкус на токущо печена чушка и са по-вкусни. Аз не ги търбуша, а си ги замразявам с ъс семките и дръжките. Някак си ми е по-хубаво като ги наредя в чинията и ги поръся с магданоз и чесън.
Слагам и парени, които ползвам за пълнене.Тях ги търбуша, измивам и във вряла вода за 4-5 мин. след което в пликчета.
И също токо нарязани и запържени леко за миш маш, пак в пликчета.
Въпрос на вкус. Peace

 Peace  и аз така ги правя

Общи условия

Активация на акаунт