Мляко с ориз

  • 12 560
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
  • Мнения: 1 841
А ванилията се слага за миризма. Миризмите са летливи вещества, докато уври оризът,
много голяма част от тях ще са се изпарили. Не трябва ли ванилията да се слага накрая,
след като се снеме оризът от печката и да се поразбърка?
Аз точно така правя. Ванилията я слагам накрая.

# 31
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Не трябва ли ванилията да се слага накрая,
след като се снеме оризът от печката и да се поразбърка?

 Скоро четах, че ванилята трябва да се слага накрая, защото при варене има опасност да стане горчива.Снема се съда от огъня, прибавя се ванилията и се разбърква.

# 32
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Малко не е по темата за мляко с ориз, но от рецептата за ябълки с ориз се сетих за една подобна: Изцежда се сока на един компот и 1 кафена чашка ориз се сварява с него. През това време плодовете от компота се нареждат в някаква формичка, свареният ориз се сипва отгоре. Като изстине се обръща и се нарязва. Много е вкусно, особено с компот от кайсии. Може да се сипе и в отделни чашки или купички.

# 33
  • Мнения: 1 798
Малко не е по темата за мляко с ориз, но от рецептата за ябълки с ориз се сетих за една подобна: Изцежда се сока на един компот и 1 кафена чашка ориз се сварява с него. През това време плодовете от компота се нареждат в някаква формичка, свареният ориз се сипва отгоре. Като изстине се обръща и се нарязва. Много е вкусно, особено с компот от кайсии. Може да се сипе и в отделни чашки или купички.
Интересно ми изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт