пак за ...ЯДЕНЕЕЕЕЕЕЕ

  • 16 991
  • 179
  •   1
Отговори
# 120
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
jara, да те питам  Thinking а пюрирането може ли да стане с пасатор? Или само с блендер се свещенодейства Blush
защо да не може?  Wink аз слагам в бошка, щото ме мързи и там правя всичко.
само преди това е добре да махнеш ципата на доматите Mr. Green Mr. Green

# 121
  • Мнения: 980

Към моя пасатор си има специална каничка (така го купихме), тя е с високи стени и не хвърчи ниЩо наоколо.
Тедсан, имам и аз такава каничка, ама е малко малка за кило домати плюс чушки и т.н. Grinning

Е аz пиурирам на порции. То бърzо става. На кухненската маШина трябва да й се купува наставка zа пасиране, а сега да се бъркам и zа това не може. Карам с пасатора(че покрай сватби- матби имам два #Crazy)

# 122
  • Мнения: 1 545
Миленче ако ти кажа колко песто изпукваме - ще кажеш че сме италианци а не германци Laughing
Моя мъж така си пада по талянската кухня, че се наложи да взема еднан дебела книга от жената на братовчед му (талянка) и да се понауча на някой пиниз
Та туй лазани, пици у нас се джуркат седмично по 2-3 пъти
Мани мани.
Скоро пробвах и тестото за пица на Десита (в готварския май го беше пуснала), та ошашавих ептем половинката  chef  Mr. Green
Въх Фиданке, не вярвах, че някой е обърнал внимание на моето тесто!!! Леле как се възгордях, такваз готвачка като теб да ме похвали!!!!  chef

# 123
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Въх Фиданке, не вярвах, че някой е обърнал внимание на моето тесто!!! Леле как се възгордях, такваз готвачка като теб да ме похвали!!!!  chef
А, моля ти се и аz го иzпробвах, ама май не писах след това в темата положителния ми отzив, zащото тя беше иzчеzнала някъде наzад.

# 124
  • Мнения: 265

Е, ти няма да правиш цяло кило, направи си само за тебе една порцийка.

Ама как само за мен? А горката половинка? Ще има да се облизва като котарак около мен и да гледа жално жално Laughing

# 125
  • Мнения: 265
само преди това е добре да махнеш ципата на доматите Mr. Green Mr. Green

да, бе, да! Joy Разбира се, че ще ги махна Flutter Чак такъв заплес не съм Mr. Green

# 126
  • Мнения: 1 238

Е, ти няма да правиш цяло кило, направи си само за тебе една порцийка.

Ама как само за мен? А горката половинка? Ще има да се облизва като котарак около мен и да гледа жално жално Laughing

Че той яде ли таквиз работи Grinning Grinning Grinning Grinning

# 127
  • Мнения: 265
Да е жив и здрав, Торнероске, хапва си всичко. Simple Smile Много се радвам, че не е от типа хора, които без месо не сядат на масата, защото и аз не съм много по тая част. Е, не съм вегетарианка като теб, но умирам за постни неща  newsm53 , а и той покрай мен

# 128
  • Там,където се събуждам щастлива.
  • Мнения: 8 969
Найнтче, разучих за фриканделите. Правели се най-често от вимето на кравата или от месо, което не влиза в употреба за нещо друго, но не от челюста....Така че, се успокоих и утре мосля да си направя един. Wink

# 129
  • Мнения: 980
Найнтче, разучих за фриканделите. Правели се най-често от вимето на кравата

Е, и това не ми zвучи особено апетитно newsm78
Мама в България веднъж ме прекара с свински тестиси, оттогава си имам едно на ум Sick

# 130
  • Мнения: 7 837
Мама в България веднъж ме прекара с свински тестиси, оттогава си имам едно на ум Sick
Sick
Ехо, някои от нас се опитват да закусват следобедно  Laughing
Не ми разваляйте удоволствието от сандви4а  Laughing

# 131
  • Мнения: 980
Мама в България веднъж ме прекара с свински тестиси, оттогава си имам едно на ум Sick
Sick
Ехо, някои от нас се опитват да закусват следобедно  Laughing
Не ми разваляйте удоволствието от сандви4а  Laughing

Що, бе, 3латна, тати им вика "големите бъбречета"  Rolling Eyes и си ге яде Sick

# 132
  • Там,където се събуждам щастлива.
  • Мнения: 8 969
Ама вимето било скъпо и недостатъчно, та от друго месо........

Ама аз предпочитам това пред тестиси  Mr. Green

# 133
  • Мнения: 780
Малеееееееееееее..... абе вие като стане въпрос за кльопачка ставате направо неудържими!!!  Разногледа станах да бързам да чета, че бебетията ще се събудят вече.  Crazy Ам аз нищо друго не успях да прочета! То не бе паста, то салами и кървавици, то зелета, то чудо! #Crazy Кога ли ще забогатеем, че да можем да попътуваме, па и похапнем от всичко де го има по света!!!
Айде сега по темата.. ами то в Австралия като са се събрали от все краища на света, всичко има. Кеф ти италианска, кеф ти гръцка, индийска, турска, азиатска, мексиканска, унгарска, румънска.. абе всякаква кухня. Ресторанти всякакви и всичко може да се опита. Та не знам какво може изобщо да се нарече типично австралийско (те история и тяхна си култура нямат, а какво остана кухня - да не ме види половинката какво пиша, че ще ме  #2gunfire Heart Eyes)
Задължително обаче трябва да се опита Meat Pie и Sausage roll (лист тесто с плънка от кайма), а от сладкишите различните пайове (ябълков, с малини, с кайсии и т.н.) сервиран със сладолед или сметана. Това, което тук водят за австралийско изобретение е торта Павлова (на името на руската балерина) - нищо особена торта от белтъци и ягоди.
Има едно нещо, без което австралийците не могат и си е лично тяхно изобретение - Vegemite - маже се върху филия препечен хляб с масло, на вкус е много горчиво и солено, но е най-добрият източник на витамин В. Приготвено е от бирена мая и екстракти от различни зеленчуци. Трябваше ми доста време да свикна с вкуса, а децата го обожават.
www.vegemite.com.au

# 134
  • Мнения: 382
Като чета разните деликатеси...  Sick ми остава само да се радвам, че не ям месо! Лелелееееее, че страшно...!

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт