Пържени кюфтета

  • 11 094
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
  • Мнения: 124
кайма +маги за пържени кюфтета Peace

# 16
  • Мнения: 493
Слагам 1 глава лук,нарязана на ситно,настърган картоф(или галета),1 яйце,сол,черен пипер,чубрица и кимион Peace

# 17
  • Мнения: 774
500 гр кайма смес, 1 филия хляб, накисната  в прясно мляко и изцедена, 1 яйце, глава лук, ситно нарязана, чубрица, черен пипер, сол, магданоз. Омесвам хубаво, оформям топчета 12-13 бр., сплесквам ги леко, обалвам брашно и пържа. Това е моят начин за приготвяне на кюфтета. Peace

# 18
  • Мнения: 3 929
Обикновено замесвам 1 кг кайма смес или мляно месо смес - 60% свинско и 40%телешко. Настъргвам 1 глава лук на най-ситното на рендето, а втора глава лук нарязвам. Настъргвам 3 скилидки чесън и 1 суров средно голям картоф - пак на най-ситното на рендето. Накисвам 1 филия стар хляб във вода, изтисквам го от водата и го надробявам в сместа. Слагам черен пипер обилно, чубрица съвсем леко, магданоз, 1 кафяна лъжичка сода за хляб, 1 с.л. кисело мляко и 1 яйце. Омесвам и оставям да престои в хладилника 3-4 часа. Преди да ги пържа, не ги овалвам в нищо. Пържа ги на умерено - 4-та степен на котлона от 6 възможни.

# 19
  • Мнения: 4 434
Аз правя по мързеливите"Печените" Mr. Green

# 20
  • Мнения: 592
Правя си каймата в кварталният месарски магазин. За 500гр. слагам 1 яйце, 1филия хляб, 1 малка глава лук (смляна в блендера) и подправките: червен пипер, черен пипер, кимион, чубрица. Смесвам и пържа. Без брашно.
Това за киселото мляко за сефте го чувам. Ще пробвам да видя каква е разликата. newsm78

# 21
  • Мнения: 1 195

Към каймата прибавям настъргана 1 голяма глава лук, черен пипер, магданоз,1 яйце,1 щипка сода за хляб, 2-3 с.л.галета  (или брашно).
Размесвам добре и оставям в хладилника.....
Оформям кюфтетата с мокри ръце и пържа в добре сгорещено олио.

 Peace

# 22
  • Мнения: 1 483
Към каймата прибавям глава лук,малко чесън,сол,черен пипер,филия хляб накиснат в мляко,картоф и магданоз.  chef

# 23
Аз слагам една глава лук,една филия хляб натопена във вода и после изцедена,
чер пипер,сол,едно яйце.
Меся и оставям поне 1 час в хладилника,за да поемат миризмите на подправките.
Слагам и чубрица.

мда, и аз горе-долу така Peace

# 24
  • Русе
  • Мнения: 621
каймата, която купувам се води домашна - с подправки, добавям чер пипер, брашно, яйце, мащерка, риган, оформям ги с намаслени ръце, не ги овалвам в брашно.

# 25
  • Мнения: 2 006
към каймата - настърган лук,кимион,черен пипер,чубрица ,магданоз- свеж- ако нямам не слагам сух.Понякога  слагам малко лютива чушка и стават пикантни  Grinning
Не слагам нито яйце,нито хляб!Обичам кюфтето да ми е от месо Grinning Ако е много гъста каймата  слагам малко вода
В последните години придобих навика да правя малки кюфтенца и съм  обект на закачки от близки и родата,че кюфтетата ми били като копчета,но всички ги харесват Joy Joy
Гарантирано е ,че са винаги изпържени - отвътре и отвън!

# 26
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Кюфтетата най-много ги обичам пържени и най-често ги приготвям по тази рецепта Peace

# 27
  • София
  • Мнения: 604
тъкмо съм забъркала каймата и тя отлежава в хладилника:
1 пакетче кайма-свинско 100%(уж)
1 яйце
1 филия мокър хляб, изцеден
1 настъргана глава лук
малко сол, чубрица и щипка смлян ким, ако има и пресен магданоз слагам
Овалвам кюфтетета в брашно и пържа

# 28
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз правя по мързеливите"Печените" Mr. Green
И аз така!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт