Този е с моркови.
А този е с тиква
А това е шоколадовият вариант на същата рецепта.Разликите в съставките са отбелязани с лилаво.
Ето,и едно кексче може да бъде оранжево и много ароматно!Освен това и мекичко,като пух!
Приготвя се много лесно!
3 яйца
2/3 ч.ч. захар(може 1 ч.ч.)
130 г маргарин/масло
1 бакпулвер
3-4 с.л. прясно мляко
1 ванилия
2 настъргани моркова(може да ги замените с тиква за тиквения вариант). (или ***2 намачкани банана за шоколадовия вариант)
1 пакетче карамелов пудинг д-р Йоткер. (или ***1 пакетче шоколадов пудинг д-р Йоткер за шоколадовия вариант)
малко по-малко от 1.5 ч.чаша брашно(гледайте обясненията по долу)
Смесвате горепосочените продукти в реда,в който са изписани.
В една чаена чаша(аз ползвам от пластмасовите,както по заведенията) сипвате пудинга на д-р Йоткер(както си е на прах,без да го варите),допълвате чашата с брашно.Прибавяте това към сместа.Добавяте и още половин чаша брашно.Разбърквате всичко.
Готовата смес изсипвате в намаслена и набрашнена форма.
Печете на умерена температура до готовност.
Да ви е сладко!
P.S.Една почитателка на карамел Милен@ е предложила рецепта на карамелова глазура,с която успешно може да се покрие и "Оранжевият" кекс.Намерила я е в "Гответе с мен".Аз още не съм я пробвала,но ми изглежда много добре.
Позволявам си да прекопирам рецептата.
Карамелова глазура:
3 супени лъжици мед,
20 г шоколад,
2 с.л.вода,
30 г краве масло,
1 прах ванилия
Водата се вари с меда докато се карамелизира. Добавя се натрошения шоколад и ванилията, като се вари на слаб огън при непрекъснато разбърквате. След като се сгъсти се отнема от огъня и се добавя маслото. Глазурата се използва в топло състояние.