Търсих информация за ензимите, тук във форума и не открих, затова реших да пусна тази тема... Ще започна да цитирам от книгата за тези, които няма да могат да си я купят...
Основни тайни: Яжте много зеленчуци, преминете към консумацията на растителна храна, молете се, имайте вяра, вярвайте в себе си, медитирайте, смейте се, спортувайте, визуализирайте, прегръщайте се, почивайте, дишайте, пийте много вода.
Ако някога сте консумирали подложена на топлинна обработка храна, тогава ще трябва да вземате храносмилателни ензими до края на живота си.
Твърдението, че тялото е в състояние безпроблемно да смила и усвоява готвени храни, един ден може да се окаже най-печалният пропуск, допуснат от науката. д-р Едуард Хауъл
Ензим е най-обещаващата дума в изследователската дейност днес... Сега много изследователи са убедени, че буквално всички болести могат да бъдат отдадени на липсата на ензими или на недостига им. Американска медицинска асоциация
Защото, ако ядете жива храна, тя ще ви вдъхва живот; ако убивате храната си, мъртвата храна ще убива вас.
Ако на организма се осигуряват ензими през целия му живот, много от болестите на напредналата възраст... ще му бъдат спестени или облекчени. д-р Грийнбърг
**********************************
Кухнята не е нищо друго, освен химическа лаборатория, произвеждаща милиони напълно нови химически вещества, които най-често не съществуват в природата, а ако все пак съществуват, се срещат рядко. Готвенето създава милиони различни комбинации от захари и протеини, наричани молекули на Майлард.
През по-голямата част от еволюционната ни история, а именно - преди преработката на храната, човешките същества никога не са поглъщали такова количество молекули на Майлард, каквото поглъщаме днес. Неотдавнашното въвеждане на млечни продукти и зърнени храни внася нови химически вещества като нови протеини в хранителния спектър на хората за много кратък период от време. www.mercola.com
Ние трябва да бъдем промяната, която желаем да видим. Махатма Ганди
ще продължа да цитирам по-късно...