1. Отделят се белтъците от жълтъците.
2. Жълтъците със захарта се разбиват до побеляване и се слагат на водна баня. (Аз ги разбивам в метална купа и после я слагам върху тенджерка с вряща вода.) Бъркат се непрекъснато докато достигне сместта около 40оС. Тогава и захарта се поразтопява и преминават и топлинна обработка.
3. Белтъците и те се бият на сняг, добавя се малко захар за да станат по-плътни и те се обработват леко на водня баня за наколко минутки със същата цел.
4. Маскарпонето се разбива с миксер на бърза скорост.
5. Смесват се трите смеси, като се прибавят първо жълтъците на порции към маскарпонето, а след това и белтъците.
6. Кафето се смесва с ликьора.
7. В подходящ съд ( най-добре е да избереш такъв, в който да подредиш бишкотите плътно ) се реди един ред бишкоти, топнати за кратко( защото поемат бързо) в кафе и ликьор , един ред маскарпонена смес, после пак ред бишкоти и пак смес. Престоява 8 часа в хладилник и преси сервиране се ръси с неподсладено какао.
Ако имате някой останал натурален шоколад можете да натрошите парченца между двата слоя бишкоти.
Това е.