Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 ян. 2009, 18:15 ч.

Майките хора ли са?

 • 3 725
 • 57
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 5 940
Честно да ти кажа  Laughing не знам какъв точно смислен контакт може да се поддържа с лутащи се във всички посоки хлапета, всяко аааа и да падне. Дърпат се за играчки, целуват се, възторжено викат или реват. Поне на възрастта на сина ми и на приятелчетата му /малко смело да се каже приятели/ се случва това, гонене на децата.

# 31
 • Мнения: 2 448
Ами те да си се гонят, ама няма кой да им се вживява и да изпада във възторг от това.
След като аз със свръх буйно и проблемно дете съм могла да се справя, щом съм имала желание, значи единствената причина, която приемам за подобно държание от страна на други жени, е че така им харесва. Нямам нищо против, само не задълбочавам контакт, не биха могли да са ми дори добри познати. Още по малко да се оплачат, че другите виждат единствено майката в тях.
Това исках да кажа.

# 32
 • София, Борово
 • Мнения: 1 773
Ами ако една жена след като роди разправя само за бебето си и изпада във възторг от всяка негова плюнка , много ясно, че хората ще виждат само майката в нея, и така ще се и държат.


ей туй е отговора.
хората те приемат такъв , за какъвто се представяш.

и това ли ще е причината поради която няма дори да те попитат "как си?" Ако е това - то много жалко...

# 33
 • Мнения: 157
 Може би pasinet говори така , защото детенцето й е поотраснало, нали така@? Не е на1-2-3 год... С майките, с които се виждаме по парковете, не си говорим почти за нищо друго,освен деца-дом- семейство, което,признавам, винаги ме е дразнило, но съм забелязала, че всеки опит да се разчупи стереотипът е обречен на провал, . На мое предложение да се видим вечер на питие съм срещала неразбиращ и недоумяващ поглед..Ако избягвам контактите си с тези хора, ще се окажа в пълна изолация, защото приятелите ми не живеят в моя град и се виждаме рядко, от Великден на Коледа. А пък дори и с тях ми е трудно да говоря, когато съм с детето, въпреки всичките ми усилия. Навън не мога спокойно да седна на кафенце и да разнищвам живота с часове, както сме го правили преди. Като ги поканя вкъщи на гости, детето ми се превъзбужда и не ни оставя на мира, само носи играчки и настоява да играем. Хубавото в случая е, че и това ще мине. Няма нищо лошо да говорим за децата си, не в крайности, разбира се. Защо мъжете не се притесняват с часове да говорят за казарми и мачове пред компании, където почти никой не слуша с интерес? Защо не се притесняват, че ще ги възприемат като скучни чичковци?
 Та моят отговор е да, майките са хора, говорят за това, което ги вълнува и колкото ги вълнува. А доколко уместно е всичко, което казваме пред хората, които го чуват, може би е тема за друго обсъждане.

# 34
 • Мнения: 2 448
Може би pasinet говори така , защото детенцето й е поотраснало, нали така@? Не е на1-2-3 год... С майките, с които се виждаме по парковете, не си говорим почти за нищо друго,освен деца-дом- семейство, което,признавам, винаги ме е дразнило, но съм забелязала, че всеки опит да се разчупи стереотипът е обречен на провал, . На мое предложение да се видим вечер на питие съм срещала неразбиращ и недоумяващ поглед.

Нямала си късмет, това е.
Изобщо не става дума,че детето ми е голямо, на 5 години е. Но дори когато бяхме по цял ден с количките успях да си намеря 2 приятелки (с които съм се запознала покрай бебето, не стари такива), с които сме били извън стереотипа само разговори за бебета. От двадесетина майки , с които съм се запознала тогава, само с тези станах по близка.

# 35
 • Мнения: 2 473
Понякога просто има доброволно споразумение между майките в градинките да говорят само за деца.


И за зли свекърви Laughing

# 36
 • Мнения: 293
Момичета може да ме линчувате , защото аз все още не съм майка и в тоя смисъл нямам право да се меся в тази тема но мисля все пак да се изкажа. Rolling Eyes

Според мен е важно какво вълнува самия човек.Ако вас ви вълнуват само децата ви-говорите само за тях без да мислите какво причинявате на другите и доколко те ви слушат нормално е да има недоволни.Ако обаче си останете  с разностранни интереси и освен бебето ви интересуват нови приятелства,фризьорски салони,гаджетата на приятелките ви и как те са се скарали да речем, и куп други неща-не мисля,че ще ви гледат с такива очи.Просто зависи от Вашите интереси,това,което вас ви вълнува.

Имам една приятелка,която има две деца.Заченати инвитро.Тя не говори за нищо друго освен за тях,чувства се като единствената майка преживяла инвитро и раждане.Просто няма път,в който да сме се видели и да не ми е надула главата.Освен това не обича да изслушва хората.Иска само тя да говори и само за нейните си неща.Еми сори ама....натоварвам се.А другата ми приятелка също зачена инвитро,роди прекрасно момиченце но с нея говорим за всичко,естествено,че говорим и за малката това е нормално но разговорите ни не се изчерпват с това.Това е важното!

Така,че според мен въпроса е до човека . . .

# 37
 • Мнения: 293
И още нещо- интересите свързват дадени хора.Има хора,които си говорят само за деца-това са техните интереси и затова си пасват една на друга.Има и такива дето не са в тая група и ги вълнуват други неща-те съответно по същата причина си пасват.

Интереси....

# 38
 • София
 • Мнения: 36 890
А защо разговорите за фризьорския салон или последните "новини" по жълтите вестници или одумването на колежката или новото гадже на еди-кой-си да са по-важни от разговорите за деца? Аз, например се натоварвам от такива разговори. Какво ме интересува кой на кого е гадже или кой каква кола кара? Да са някакви дълбокомислено-интелектуални - разбирам, или поне вицове да се разказват, а то обикновено всичко е клюкарстване. Ха, кажи сега, не е ли така?

А аз подозирам, че има и нещо друго. Ако някой се похвали с детето си, веднага предизвиква завист у събеседника (ако той има деца) или досада (защото нямащият деца не може да го разбере). Например, ако Марийка се похвали, че дъщеря й е станала първа на състезание по плуване, събеденичката й ще я поздрави на думи, но ще й завиди, особено ако нейното собствено дете само виси пред телевизора.

# 39
 • Мнения: 293
Пак казвам не знам доколко съм права,защото все още нямам дете.Едно мога да кажа за себе си,че в никакъв случай не завиждам на приятелките ми с деца въпреки,че аз все още нямам.Ще се зарадвам и ще я поздравя но просто не мога да го усетя,не мога да осъзная и да го почувствам така както една майка за детето си.Това е разликата.

А що се отнася до това кое е по-важно,аз затова казах,че хората се събират по интереси.На един му е интересно едно на друг друго.Това не значи ,че едното е по-важно от другото.

# 40
 • Мнения: 293
Аз съм човек,който може да говори за всичко и обичам да си говоря на всякакви теми.Обичам такива хора.Но да се ограничаваме само в една тема и то на всяка среща не бих могла да изтърпя-каквато и да е тя,не става дума само за децата.

# 41
 • София
 • Мнения: 36 890
Досега не съм попадала на някакво събиране на хора "на маса" и да се е обсъждала само една тема. Нали точно затова хората се събират, за да си поговорят за много неща, а особено ако не са се виждали отдавна да разкажат и по нещо за живота си. Естествено е хората, които имат деца да кажат нещо за тях, хората които са напреднали в кариерата и те да споделят, някой с ново хоби и той да каже нещо, а като се увеличи алкохолният градус идва време и на вицовете и разпявките. Женските разговори са друга бира. Там съберат ли се повече от 2 жени почти винаги има недомлъвки, клюкарстване и т.н.

# 42
 • Мнения: 293
Да ако е така е ок.Но ако някой има мания да говори само за детето си-тогава вече е кофти.

# 43
 • Мнения: 2 448

А аз подозирам, че има и нещо друго. Ако някой се похвали с детето си, веднага предизвиква завист у събеседника (ако той има деца) или досада (защото нямащият деца не може да го разбере). Например, ако Марийка се похвали, че дъщеря й е станала първа на състезание по плуване, събеденичката й ще я поздрави на думи, но ще й завиди, особено ако нейното собствено дете само виси пред телевизора.

Глупости.
Неприятно ми е постоянно да се говори за деца,когато съм излязла да се разтоваря, дори в компанията моето дете да е единственото.
Така че съм напълно съгласна с AGAPH , че хората се събират според интереси, а не според фактора имат - нямат деца.

Ако не си се виждал с някого отдавна е едно, ама всеки ден да ми се надува главата с бебешки неща ми писва. В къщи се съобразявам с детето, и да изляза и пак за детски неща да говоря, ами в един момент ще забравя на 5 ли съм или на 35. Дори в малкото пъти, когато успявам да излизам без детето избягвам познатите си с деца, защото ме натоварват и все едно съм зарязала моето в къщи, за да гледам чуждите.

# 44
 • Мнения: 157
хората се събират според интереси, а не според фактора имат - нямат деца.

Тези майки, които говорят само за деца, за мен са били скучни и преди да имат деца /поне тези , които познавам/ Пък и в крайна сметка някоя като се разприказва МНОГО и започне да ме боли глава, я моля да сменим темата. Обикновено се получава неловко мълчание, но..Съгласете се, че има МНОГО хора от вашето обкръжение, които са скучни събеседници, независимо дали са майки или не. МНого хора не могат да усетят събеседника си и по реакциите му да разберат дали му е интересно, или не

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт