Мусака?

  • 15 611
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 655
Аз не съм от топ-готвачите тук, но се гордея с моята мусака.
Пробвай я, ако имаш време!

МУСАКА
Необходими продукти:
1.   1 кг. картофи;
2.   ½ кг. кайма;
3.   ½  ч. ч. олио;
4.   2 глави лук;
5.   2 – 3 моркова;
6.   2 – 3 червени пиперки;
7.   1 с. л. черен пипер;
8.   1 ч. л. чубрица;
9.   1 – 3 бр. дафинов лист;
10.    магданоз;
11.   1с. л.сол /може и повече/;
12.   2 ч. ч. вода;
13.   4 бр. яйца;
14.   3 препълнени с. л. брашно;
15.   800 мл. прясно мляко;
16.   2 с. л. олио.
Начин на приготвяне:
ЗА ПЛЪНКАТА: Слага се олиото и ситно нарязания лук да се задушат с малко водичка. После се прибавят нарязаните на ситно моркови и пиперки. Слага се и каймата и ситно нарязаните картофи, заедно с подправките и 2 ч. ч. вода. Излива се в тава и се пече във фурната, докато изври водата.
ЗА ПАСТАТА: Разбиват се яйцата и брашното много добре с малко сол на вкус. Прясното мляко се прибавя бавно и се разбива с миксера. Сместа се поставя на котлона на слаб огън и се бърка постояно за да не загори, когато е готова се прибавят 2 с. л. олио. След като плънката е готова /водата е извряла/ се залива с пастата обилно, като покрие на всякъде и се поставя отново във фурната. Пече се до зачервяване.

# 16
  • Ispania
  • Мнения: 4 483
Благодаря ви оЩе ведньж моми4ета Hug,вси4ките рецепти ,Ще ги направя една по една.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт