Как се прави домашно кисело мляко и домашно сирене?

  • 183 138
  • 528
  •   3
Отговори
# 525
  • София
  • Мнения: 1 832
Благодаря ви за отговорите. Аз също варя млякото 15 мин. в млековарка. Купено не съм квасила никога, не виждам смисъл.

# 526
  • Мнения: X
В Германия купешко прясно мляко се подквасва без проблем. Зависи кой какво търси - дали просто вкус или нещо повече. Simple Smile Защо кипите млякото 15 минути? За да стане по-гъсто ли?

# 527
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 539
А на мен ми е интересно как е възможно да кипи толкова? Simple Smile Аз кипвам по 5л мляко и нямам съд, в който ако кипи, няма да излезе. Надигне ли се, махам от котлона.
За сирене ползвам същото домашно мляко, а то не се вари.  newsm78

# 528
  • София
  • Мнения: 1 832
Варя 15 мин. в млековарка /двойни стени и се сипва вода/ така млякото неизвира, може и половин час да се вари. Варя толкова дълго за застраховка, ако е било нещо болно животното. Може и много да е, незная дали това се отразява на гоговото мляко след това. Последното ми стана малко рядко, но това може да е и от млякото, с което заквасих. Май беше с Елби 3,6 %.

Общи условия

Активация на акаунт