Хапнах, а сега ако може да ми помогнете - за торта от "Неделя"

  • 57 922
  • 156
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 32
Здравейте,направих плодовата пита най накрая.Блата не стана достатъчно дебел,за  да се раздели на три,затова аз го разделих на две.В крема сложих 100г брашно,а не 180 както пише в рецептата, сиропа го направих с 1 чаша захар а не с 2(все пак е торта а не реване).Като цяло стана добре,но не е като в сладкарницата.Според мен не казват точната рецепта с умисъл.
http://media.snimka.bg/6832/019919723.jpg
http://media.snimka.bg/6832/019918495.jpg

Последна редакция: пн, 02 авг 2010, 18:07 от mimi_26

# 151
  • Мнения: 26
Здравейте и от мен. Shocked И аз направих плодовата пита,също разделих блата на 2.Крема стана малко на бучки,направих както показа,изсипах брашното с нишестето във врящото мляко.Общо взето стана добре,но не е същата торта.Вкуса е различен.

# 152
  • Мнения: 26
Днес ходихме на гости,на детски рожден ден.Тортата беше от Неделя,с пън ,зайчета,катеричка ,трева и цветенца,крема ми се стори като на друга торта,сметана отстрани.Думата ми е,че не беше нещо необикновенно, като гладам тортите на момичетата от форума,много им поздрави на Неделята в Пловдив. Twisted EvilБраво на всички майсторки от форума.  bouquet

# 153
  • Пловдив
  • Мнения: 1 594
И аз най-накрая я направих плодовата пита, ама нищо общо няма с оригиналната. Крема изобщо не наподобява дори на вкус. Нещо скриват явно. Иначе блатове ползвах готови квадратни пандишпанени блатове от Кауфланд. Целият вкус на тази торта е в крема но явно рецептата не са я казали. Аз също сложих 100гр брашно вместо 180 и крема стана по-течен , не точно като тесто както беше показано.Някой дотук да е докарал крема?

# 154
  • гр. София
  • Мнения: 44
mimi_26  , благодаря за споделения опит. Можеш ли да пишеш дали с растителна сметана  (Хопла)  става или трябва да е животинска, на друга марка?

Ако обичаш да правиш торти, пробвай Френска селска, Медовик, Династия, Палачинкова - това се сещам за сега.

Последният път я правих със сметана на Карфур(сега погледнах в хладилника,че е животинска),по принцип не чета дали е растителна или животинска,само гледам да е сладкарска.Доколкото си спомням съм използвала и на Делта.А тези торти къде да ги намеря?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=269418.new;topicseen#new

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=509020.0

Надявам се че ще са ти полезни линковете, забавих отговора, но не успях по рано да пиша. Успех.

# 155
  • Мнения: 33
Здравейте!Много обичам да правя всякакви сладки неща и реших да споделя моя опит.не съм пробвала тортите на сладкрница неделя но предполагам са много добри.Още като видях рецептата за Наоми и реших да опитам.Общо взето се получи със следните уточнения обаче.Количествата които са дадени в рецептата за шоколадовата заливка и за карамела са повече от много за една торта така, че аз после правих и втора.С блата няма никакъв проблем.проблем се появи и с карамела.Докато е топъл е страхотен но като изстине се втвърдява и не става за ядене.Съвета ми е за да остане мек по-голямо количество сметана и по-малко захар.Втория път като я правих нямаше грешка.За шоколадовата заливка- чака се малко да поизстине и тогава се слага на тортата защото като е гореща е течна.
Правила съм крема за" Бялата неделя" но за друга торта и с яйца.При него също нама проблем.Като изстине сгъстения крем се добавя маслото което не е разтопено, а е омекнало на стайна температура.Прибвя се на части като се бърка с миксер и крема става много пухкав и вкусен.Надявам се да съм била полезна.

# 156
  • Мнения: 3 377
Здравейте!
Някой знае ли рецепта на Ягодовата торта от сладкарница Неделя?! И ако да, може ли рецепта? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт