На Великден ще правя козунаци...
ставам рано в 6, всичко извадено от предишната вечер, абе като по учебник спазвам и най малката подробност...
меся тестото - 2кг. меся го 1 час, появяват се балончетата, ухае вкусно, а аз нямам сили да гледам вече, но меся ли меся
Слагам го по формите и тавите, втасва един път, размесвам го, втасва втори път и накрая хайде във фурната да се пече. На последната тава виждам цялото премерено количество захар, за всичкото тесто в едно ъгълче завряно и ми прималява. Козунаците бяха номер 1, големи, пухкави, на конци абеее невероятни, нооооооо без захар
Единствено рулото беше готино заради мармалада и не се усещаше толкова липсата на захар
е оплаках се и аз.
Ауууууу искрено ти съчувствам! На това се казва гаф! Ама ти явно си доста добра домакиня след като се наемаш да месиш козунаци, аз нямам тази смелост! Другия Великден съм у вас на гости, знам че няма да забравиш захарта този път!