пресни картофки - варианти

  • 1 390
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 490
излязаха пресните картофки ,нека да споделим как ги приготвяме.
Любимите ми рецепти са задушени в тенджера с мн копър или другият варият във фурна с масло и пак обилно с копър.

# 1
  • Мнения: 1 426
избирам най-дребните екзепляри - мънички, топчести, миене и във фритурника да се пържат с кожичките, ги вадя във съд с капак поръсвам със пресен чесън, копър и сол и друсам. Laughing

# 2
  • Мнения: 2 011
Първо ги подварявам,след което ги запичам в тиган без мазнина с розмарин.Като ги извадя от тигана им слагам пресован чесън.

# 3
  • Мнения: 80
Малко е връткав моя метод но..
Избирам най-дребните (максимум колкото орех големи) сварямам ги с кожичките, после ги пържа във тесен съд с разтопено масло, а после посипвам с сол, копър и гарнирам със стръкчета пресен чесън.

# 4
  • Мнения: 1 209
1. дребните беля с морска сол и задушавам с копър и 4есън
2. по-едрите измивам добре, леко подварявам, цепвам отгоре на 4 и подпъквам пар4енце масло, след което запи4ам на фурна.
3. всякакви размери обичам запържени с кожичките , само измити. раздрусвам в тенджера със смес от сол, смлян розмарин, маково семе и пикантна тракийска подправка (люто подобие на шарена сол).

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 19:26 от harmony_broken

# 5
# 6
  • София
  • Мнения: 3 789
С масълце и копър в плик- превъзходни са. Избирам от най-дребничките

# 7
  • Мнения: 764
Аз ги правя на тавичка във фурната, само с масло, сол и малко вода, стават страхотни Wink

Общи условия

Активация на акаунт