Много е просто!На практика би следвало тези храни да са най-евтини,защото не са и преработвани,но производителите на здравословни храни са твърде малко в България и нямат конкуренция.Защо да не печелят повече?Ако имат достатъчно конкуренти със сигурност ще паднат и цените.Така е в търговията.Когато си сам на пазара,можеш да си позволиш всичко,но когато се появи конкурент,той смъква цената,за да печели клиенти и тогава започва истинското падане на цените,а това идва от съревнованието и начина да се печелят клиенти.
А плодовете и зеленчуците са скъпи,защото ги продават на 100% печалба /знам го от сигурен източник/,а и търговците на плодове и зеленчуци наистина се възползват от това,че българина ,започва да им обръща все по-голямо внимание.А каква по-добра печалба от това?
А защо говориш все за българина. по чужбина не е по-различно.