ОМЛЕТ С ПИЛЕШКО И ЗЕЛЕНЧУЦИ
Продукти:
4 - 5 яйца
1 по-голяма глава лук
1 морков
1 чушка (още по-добре, ако сложите ½ зелена и ½ червена чушка, хубаво е в храната, която приготвяме да „съдържа” повече цветове)
пилешко месо
Начин на приготвяне:
Месото трябва предварително да се свари (аз лично използвам пилешко месо, което е останало от някое друго ястие, така не се хвърля храна и дори успяваш да сготвиш нещо супер вкусно). Нарязваме зеленчуците на ситно, и леко ги запържваме (за привържениците на здравословното хранене като мен, препоръчвам за ги задушат). После слагаме пилешкото и яйцата. На края е въпрос на личен избор дали ще се направи като палачинка или бъркани (ние у дома ги обичаме така).
ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ С АНАНАС
Продукти: пилешки пържоли, шунка, кашкавал, масло, ананас на шайби
Приготвяне: Пържолите се овалват в брашно (предварително се начукват и мариноват - бяло вино, сол, черен пипер, лимонов сок, зехтин или малко олио) и се запържват в масалце. Нареждат се в тава, върху тях лист шунка, кашкавал, шайба ананас, в дупчицата масло (тавата се намазва с масло). Запича се - да хване коричка.