грах

  • 3 222
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 220
някой слага ли грах в буркани за зимата, и как  го прави

# 1
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


 Майка ми го бланшира, слага го в пликове и след това във фризера.

# 2
  • Мнения: 220
така да- по сигурно е,но като имам много не ми се заема мястото във фризера

# 3
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
слагош измития и почистен грах в буркан,върху граха слагаш чесън 1-2 скилидки,копър и 1ч.л.сол,заливаш с вода до ръбчето горното на буркана,затваряш и вариш 1.5 ч.

# 4
  • Мнения: 2 110
* Най-добре е граха да се консумира пресен.
* При стерилизиране на граха високата температура разрушава част от витамините. Изчислено е, че в консервирания зеленчук витамините са по-малко, в сравнение с пресния.
* В замразения грах витамините се запазват. Затова използвайте замразен грах в салати и ястия, приготвяни през зимата.
 

# 5
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Абе при наличието на фризери вече е наистина излишно стерилизирането. Консервите с грах и зелен боб, много често пъти дават бомбаш и се развалят и тогава язък за труда и приготовлението. Друг е въпросът, ако нямаш камера или фризер. Тогава можеш да си купуваш готов от магазините или в краен случай да правиш буркани.

От майка знам, че варенето му е цаката на това чудо, но нищо повече.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт