Някой знае ли ориг.марината за пиле на грил!!!

  • 54 907
  • 21
  •   1
Отговори
  • Мнения: 187
Имам нова печка-купих сурово пиле мариновано за грил и стана перфектно(но на цена е колкото да си го купиш готово)
Няма ли как да си го мариновам в къщи и ефекта да е същия?

# 1
  • Мнения: 2 774
Повечето пилета на грил които се продават в магазините ,не са мариновани   Wink

# 2
  • Мнения: 1 236
Готовите пилета на грил стават по-сочни и по-овкусени от домашните, защото първо, грилът е изцяло затворен и готвенето е подобно на задушаване в тенджера, второ подбраните пилета са тъпкани с вода, което все пак спомага да станат сочни, и трето, пълни са със сол. Някои могат допълнително да са намазани отвън с подправки.
В домашни условия просто бутваш пилето в тенджерка с течност и подправки на вкус за през нощта (количество вода около 1-2 чаши). Маринадите могат да са наааааай-различни  Simple Smile

# 3
  • Мнения: 2 774
защото първо, грилът е изцяло затворен и готвенето е подобно на задушаване в тенджера, второ подбраните пилета са тъпкани с вода, което все пак спомага да станат сочни
И с двете абсолютно несъгласна  Peace
Гриловете в никакъв случай не са по плътно затворени от една от по старите фурни....Раховец да речем  Peace.
И как точно се тъпчат с вода  Thinking......
За солта.....по мога да се съглася.....зависи колко сол,се изсипе  при соленето на пилето ,случва се да се сложи и повече понякога, да... Rolling Eyes но това в никакъв случай не допринася за по добрия вкус .

# 4
  • варна
  • Мнения: 263
Преди години имахме заведение с грил Всички харесваха пилетата ни От вечерта накисваш пилето в 1 тенджера с вода сол хлебна сода лимонена киселина-лимонтозу да се покрие с водата  Количества не мога да ти дам защото ние правихме по 20-30пилета 1подправка за печено пиле на Маги или каквато искаш за пиле я размесваш с олио на гъста каша 10-15мин преди да извадиш пилето от фурната на няколко пъти с четка го мажеш с тази пикантина да си хване хубава коричка Сместа с олиото си я прибери в хладилника за следващия път

# 5
  • Мнения: 1 236

Гриловете в никакъв случай не са по плътно затворени от една от по старите фурни....Раховец да речем  Peace.
И как точно се тъпчат с вода  Thinking......
За солта.....по мога да се съглася.....зависи колко сол,се изсипе  при соленето на пилето ,случва се да се сложи и повече понякога, да... Rolling Eyes но това в никакъв случай не допринася за по добрия вкус .

Само накратко, защото това са общоизвестни неща.
Солта придава вкус, затова всички си солят ястията, за да имат по-добър вкус. Солта също спомага да се задържа водата в месото. Пилешкото може накрая да бъде и до 1\3 от съдържанието си вода. Технологията се използва широко в месопреработвателната промишленост, с цел повече печалба (и по-малко месо).  Peace

# 6
  • Мнения: 2 774
Солта придава вкус, затова всички си солят ястията, за да имат по-добър вкус. Солта също спомага да се задържа водата в месото. Пилешкото може накрая да бъде и до 1\3 от съдържанието си вода. Технологията се използва широко в месопреработвателната промишленост, с цел повече печалба (и по-малко месо).  Peace

Така го беше написала,като че ли при печене на пилетата на грил се слага сол с килограмите  Rolling Eyes,поне аз така разбрах твоя пост.....ако съм в грешка ...извинявай   bouquet
А,това колко е натъпкано с вода ,при неговата обработка ,преди пускането на пазара ,е излишно за уточнение....все пак момичето не пита с какво обработват пилетата в птицекомбината,а как се обработват преди да се сложат да се пекат на грил  Peace

zaiche_dafi ,размразяваш пилето в купа с хладка осолена вода- след като се размрази - мяташ на грила.
Това е.Но все пак при печене на купешките пилета в грила са от 8бр нагоре.....те се овкусяват и омазняват едно друго .

# 7
  • Мнения: 503
 маринатата за пилешко месо
- 1 опаковка кисело мялко
- 2 скилидки чесън
- червен пипер (може да се смеси сладък и лют, става много приятно)
- малко кимион
- сол
Цялото това нещо хубавичко се обърква.

Слагаме олио в тавичката, нареждаме пържолките, заливаме отгоре маринатата. Трябва да престоят поне половин ден в хладилника. Преди да ги сложим във фурната, може да капнем малко олио върху пържолите с маринатата. Ако ви е кеф - преди да ги извадите можете да наредите върху поизпечените пържолки по 1 резен топено сирене.
Маринатата ще стане сигурно и за цяло пиле.
За подобна марината ми беше казал познат ,който работеше в Хепи.Там рецептата е фирмена тайна.


  

# 8
  • Мнения: 9 108
най-добрата марината за печено пиле, близка до тази на продаваните ми се получи като ползвах пикантина-та за пиле.
Намазах го, без да осолявам допълнително, без течности и затворих в плик за 24 ч.
при печенето сложих обаче малко бира.

Страхотно стана и вече така правя с пилешки продукти за печене  Peace

# 9
  • Мнения: 503
Скоро правих пиле печено върху морска сол.Не останах много очарована от резултата.Пилето остана сухо и представете си безсолно. Thinking

# 10
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
пеп-4o само бира ли слагаш и каде я слагаш,в тавичката ли?

# 11
  • Мнения: 9 108
пеп-4o само бира ли слагаш и каде я слагаш,в тавичката ли?
   

Peace  само  бира и само там, чак кога слагам да пека.

# 12
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Ясно,благодаря Grinning

# 13
  • Мнения: 1 906
Аз кисна пилето в бира, мед и чубрица. Става много крехко и вкусно!

# 14
  • София
  • Мнения: 4 141
Аз си купувам майонеза и слагам в нея една супена лъжица подправка за пиле и сол на вкус, разбърквам хубаво и мажа пилето, като внимателно пъхам и отдолу под кожата(за да не се разкъса кожата). От долу най - ниско на фурната слагам една тава с картофки та пилето, като се пече мазнинката му пада върху картофките. Става разкошно.

Общи условия

Активация на акаунт