Свински ребърца , как?

  • 10 097
  • 27
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 35
Свински ребърца , как?Само не ми давайте линкове ,а с две думи като за мъж. Смятам да изненадам утре вечер половинката с един пикник.

# 1
  • Варна.....
  • Мнения: 1 754
Ми ти си го решил, на скара.
Вземи някаква подправка- готова за свинско, сложи малко алкохол /твърд!!/, няколко капки любов и си сготвил.

# 2
  • Мнения: 35
Ми ти си го решил, на скара.
Вземи някаква подправка- готова за свинско, сложи малко алкохол /твърд!!/, няколко капки любов и си сготвил.

Готовите подправки не ми харесват ,  в каква марината да ги метна ?Не искам да са сухи .

# 3
  • Варна.....
  • Мнения: 1 754
Щом не ти харесват готовите /и аз не ги долюбвам всъщност/ си правиш твоя- черен и червен пипер, босилек и чесново брашно  по една идея /ако ги обичате като подправка/, капки соев сос, маалко мазнина /ако е зехтин още по- добре/, алкохола вече ти го казах. Не да са накиснати, а овкусени и оваляни.
Ако от днес ги направиш и приспиш в хладилника, утре ще са разкошни.

# 4
  • Мнения: 406
Свински ребърца са страхотни с кисело зеле  Crazy но при теб печени с гарнитура ще са страхотни пак  Peace

# 5
  • Мнения: 35
Скариди на скара стават ли?

# 6
  • Мнения: 1 798
Скариди на скара стават ли?
Стават Peace
Може да ги нанижеш на шишче.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 2 075
Стават, но много по-лесно е да ги сложиш в микровълновата за  5 мин и са готови.

# 8
  • Мнения: 1 798
Предлагам ти  да погледнеш тази рецепта на esy Heart Eyes
http://vkusnoikrasivo.com/recepy/238/%D0%90%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0 … D0%B8%D0%B4%D0%B8
Определено ще впечатлиш половинката си Peace

# 9
  • Мнения: 780
Стават, но много по-лесно е да ги сложиш в микровълновата за  5 мин и са готови.

Обаче вкусът им няма да има нищо общо със скаридите на скара (предварително овкусени с пресован чесън, сол, чер пипер, магданоз и лимон или само с чили сос). Нанизват се на шиш и пак за по-малко от 5 минути са готови. Скаридите са хубави и на тиган (пак бързо стават).

За ребрата - не се изсушават ако не са мариновани и ако скарата е с подходяща температура. Правим ги винаги само със сол и черен пипер.

# 10
  • Мнения: 35
Тенкс на всички  bouquet

# 11
  • Мнения: 59
Свински ребърца , как?Само не ми давайте линкове ,а с две думи като за мъж. Смятам да изненадам утре вечер половинката с един пикник.

Можеш да ги направиш и на барбекю.

# 12
  • Мнения: 27 524
За ребрата - не се изсушават ако не са мариновани и ако скарата е с подходяща температура. Правим ги винаги само със сол и черен пипер.

И аз само така ги правя, така са най-вкусни  Peace

Скариди на скара стават идеално. Особено увити предварително в беконче  Grinning



# 13
  • Мнения: 4 380
Скариди на скара стават ли?

Обели скаридите (аз купувам обелени само по опашчици и сурови сивички) и си приготви марината от зехтин и много скълцан чесън. Зелей ги в един плик и ги остави така до другия ден. После нанизвай на шишче. Аз ги събирам две по две на кръгче влагайки с извивката една в друга и така нанизвам. Внимавай- на скаридите им трябва МНОГО МАЛКО печене. Много е важно да не ги препечеш че ще станат гумени. Гарантирам така мариновани са върха. Wink

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 02:01 от xenia

# 14
  • Мнения: 27 524
(аз купувам обелени само по опашчици и сурови сивички)
 Внимавай- на скаридите им трябва МНОГО МАЛКО печене.

Всички сиви скариди след топлинна обработка стават розовки  Simple Smile
И не само малко печене, ами всякакво малко готвене - пържене, варене, задушаване... За всички морски дарове важи  Peace

Ще пробвам и аз тази марината, звучи добре, мерси  Hug

Аз за скара взимам от големите, стават най-бързо и лесно. Веднъж низах от най-малките и откачих  Crazy

# 15
  • Мнения: 4 380
Цитат
Всички сиви скариди след топлинна обработка стават розовки 
И не само малко печене, ами всякакво малко готвене - пържене, варене, задушаване... За всички морски дарове важи 

Казах че КУПУВАМ сивички. Тези които се продават вече розовки са гаднички. Wink

http://i138.photobucket.com/albums/q270/svetlia40k/Cook/DSCN2417.jpg

# 16
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Цитат
Всички сиви скариди след топлинна обработка стават розовки 
И не само малко печене, ами всякакво малко готвене - пържене, варене, задушаване... За всички морски дарове важи 

Казах че КУПУВАМ сивички. Тези които се продават вече розовки са гаднички. Wink

http://i138.photobucket.com/albums/q270/svetlia40k/Cook/DSCN2417.jpg

Ама и сиви ли има?Аз знаех само за розовите,така или иначе не харесвам скариди Rolling Eyes

# 17
  • Мнения: 780
Сивите скарида се казват banana prawns - бананови скариди.

В какъв смисъл розовите са гадни? Тук пресните розови (или по-скоро оранжеви) кралски скариди са най-едри и съответно най-скъпи.

# 18
  • Мнения: 4 380
 Mr. Green ВСИЧКИ скариди са сиви. Когато са СУРОВИ. Когато са розови значи вече са топлинно обработени.

Когато предварително са обработени топлинно са гадни. Вкусът им изобщо не е същия.

# 19
  • Мнения: 503
СВИНСКИ РЕБЪРЦА С КОКА-КОЛА

1 малка глава кромид лук;
175 мл. кока -кола;
60 мл. соев сос;
35 гр. кафява захар;
2 с.л горчица;
зехтин/олио/;
мащерка/По желание/;
сол, черен пипер.

На слаб огън се запържва нарязания лук, кока -колата, соевия сос, горчицата и захарта.Бърка се до завиране на сосчето,до хомогенна смес.
През това време се осоляват ребърцата и се овкусяват с черен пипер и зехтин.Пекат се в намаслена тава 20- 30 мин. на 175 градуса.
След това с дървена лъжица се заливат ребърцата с предварително приготвения сос и се връщат във фурната за още 20-30 мин.

# 20
  • Мнения: 27 524
Mr. Green ВСИЧКИ скариди са сиви. Когато са СУРОВИ. Когато са розови значи вече са топлинно обработени.

Големите са сиви. От малките има и розови  Peace

Тези си пълзят по дъното съвсем розови  Wink



# 21
  • Мнения: 780
Mr. Green ВСИЧКИ скариди са сиви. Когато са СУРОВИ. Когато са розови значи вече са топлинно обработени.

Когато предварително са обработени топлинно са гадни. Вкусът им изобщо не е същия.

Мъжът ми потвърди горното, а той не просто е изял доста скариди през живота си. xeniaPeace

Аз не съм забелязала вкуса на "розовите" да е гаден. Купуваме ги, когато не ги готвя, а само ги белим/почистване и ги хапваме студени със сос Тартар. Тук са просто задължителни за Коледа и се ядат в промишлени количества.

# 22
  • Мнения: 4 380
За мен е откритие че имало сурови и розови. Crazy Аз не купувам розови. И как се отличава варената от суровата розова?

Аз пък не съм пробвала розови и не гадни. В Австралия сигурно продават розови сурови, при нас розови варени. Laughing

# 23
  • Мнения: 27 524
Сивите са от северно море основно. Розовите са от топлите морета. Деликатес и с по-силен вкус и по-вкусни като цяло са сивите и тигровите, да.  Simple Smile
Но как се разпознават сурови розови от обработени -   33uu В Белгия си пише на опаковката, аз по това се ориентирам  Laughing Но само на замразените. Охладените - може и да ме метнат, знам ли   Grinning
Има над 1950 вида скариди, иди ги разбери  Crazy

Темата беше за свински ребърце все пак, де, сори за спама  Blush

# 24
  • Мнения: 4 380
Почвам вече да обръщам опаковките да гледам пише или не пише. newsm78 Докато не подозирах за съществуване на сурови розови, си нямах проблем с търсене на надписи по опаковките. Laughing Laughing Подминавах всичко червено и това е. Мъжа ми ако се сбърка да донесе някой път розови, така и не ги поглежда после.

# 25
  • Мнения: 35
Забравих да направя снимки , справих се перфектно благодарение на вас  bouquet

# 26
  • сусурлево
  • Мнения: 474
каквото слагам на скара винаги го мариновам - било с алкохол , било с прясно мляко , соев сос , подправки . С прясно мляко месото става много крехко

# 27
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Марината - подправка за скара и обилно лимонов сок. Пека на грил тиган, когато нямам възможност на жар.

Общи условия

Активация на акаунт