Гофрети

  • 12 995
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 677
Здравейте, мами кулинарки,

Сина ми много обича гофрети, затова търся изпитани и вкусни рецепти.

# 1
  • Мнения: 27 524
Тук има Лиежки (страшно са вкусни, с бучки захар вътре) и Брюкселски, не са много сладки и се гарнират отгоре с шоколад, сладолед, сметана, плодове....
Онзи ден превеждах две рецепти, ето:

750гр брашно
270 студено прясно мляко
30гр мая
3 цели яйца и 2 жълтъка
15гр сол
2 ванилии
400гр масло
500гр захар (обикновена, бяла захар, нищо специално)

Омесваш продуктите, без маслото и захарта. Оставяш го да почине 30мин, след това добавяш маслото и накрая - захарта (тя не трябва да се стопява предварително, затова - последна).  Разделяш го на порции по 100гр. Оставяш да поседят 15 ин и после - печеш на загрята машина за около 3 минутки.



Количеството ми се струва доста сериозно, но ти можеш да си намалиш.

Маята за тази рецепта беше 70 гр  Shocked Намалих я аз на 30 според рецептите за Брюкселските. Всъщност повечето рецепти звучаха доста абсурдно, избрах тези, които ми звучаха горе-долу нормално  Simple Smile

Ето и за Брюкселските:

300гр брашно
3 яйца
200гр масло
70гр захар
20гр мая
400мл мляко
щипка сол

Маята пускаш в млякото (така трябва и за горните). В купа си сипваш брашното, захарта, солта и бъркаш. Добавяш жълтъците, маслото и млякото с маята. Разбиващ белтъците на твърд сняг и внимателно с дървена лъжица ги смесваш бавно с тестото. Оставяш да почине половин час и печеш.

# 2
  • Мнения: 221
Може да ти хареса нещо.

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/gofret

# 3
  • Мнения: 1 777
Аз правя гофрети по тази рецепта.Имам я от книжката на гофретника.

Гофрети

2ч.ч. брашно
1ч.л.сол
1с.л.бакпулвер
4с.л.захар
2яйца
1 1/2ч.ч.прясно мляко
100гр.масло стайна темпетатура
1ч.л.течна ванилия

В купа смесваме сухите продукти.В друга купа смесваме мокрите.
След това ги изсипваме към сухите и разбъркваме.

# 4
  • София
  • Мнения: 3 789
Ако пуснеш търсачката, ще ти излязат доста теми.
Ето част от тях:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80047.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=425312.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=333076.0

# 5
  • София
  • Мнения: 2 104

От първия линк ползвам рецептата на plqsmlqs. Гофретите стават супер Peace

# 6
  • Мнения: 5 001
На Тандори!!! Само тях правя,само канела не слагам...

Хрупкави Гофрети ( американска рецепта-изпитана)

Аз ги правя с разтопено масло. Рецептата ми даде възрастната ни комшийка американка и беше права жената, че тези които са с мляко стават по-тъмни на цвят и после омекват за разлика  от тези, които са с вода. Ние ги харесваме по-хрупкави затова правя тази рецепта.
 
250 грама масло ( разтопено)
6 яйца ( може и с 5)
300 гр. вода
500 гр брашно
50 гр захар
1 лъжичка канела
1 ванилия

При тази рецепта гофретника не се маже с масло предварително!

# 7
  • Мнения: 1 677
Момичета, благодаря Ви   bouquet
Аз утре за пръв път смятам да правя гофрети и ще ползвам някоя от рецептите, които сте ми дали.
Сина ми обича гофретите да са хрупкави и когато купувам готови, той си ги препича в тостера.
Следващите пъти, когато правя гофрети ще изпробвам всичките рецепти и ще видим кои ще ни допаднат.

Аз ползвах търсачката на форума, но не открих нищо, затова пуснах нова тема.

Благодаря ви   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт