Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 247
Силно притеснена съм поради факта, че дъщеря ми- на 2г., в рамките на 30 дни, за втори път е с висока темп. от порядъка на 38-38,5 С, без да има каквито и да са други оплаквания- хрема, кашлица... Само температурата (и е малко отпаднала поради нея). Педиатърът й не обърна особено внимание на това, като заяви, че най-вероятно е вирус. Да, но мен лично продължава да ме тормози не сама по себе си тази температура, а причината за появата й. Не съм чувала за вируси, които протичат само с висока темп., а и факта, че за толкова кратко време пак се появи този проблем съвсем ме разстройва и паникьосва. Акогато съм в паника съвсем не мога да разсъждавам.
 Някой да е имал подобен проблем?

# 1
 • Мнения: 883
Ами моят бъдещ съпруг когато кара някакъв вирус го кара точно така - само температура и нищо друго . Предния път като стана така  не отиде на лекар , защото не било сериозно според него , нищо не пи освен едно хомеопатично лекарство и за 2-3 дена му мина . Даже за температурата дали взе 1-2 пъти Парацетамол не знам. Наскоро пак по същия начин - както си стои каза , че му е леко отпаднало , премерих температурата , беше 37.8 ,нещо от тоя род. Този път отиде на лекар и му изписаха АБ. Та така , има вируси , които минават само с температура, нещо което примерно при мен не се е случвало , аз винаги имам хиляда други неща на главата си и по - трудно преборвам всякакъв вид вируси. Щом при детето се случва вече на няколко пъти и ти си притеснена настоявай за изследвания . Все пак повтаряща се температура е признак на нещо случващо се в организма .
За колко време отминава проблема? Еднократно ли я вдига тази температура?

# 2
 • Мнения: 1 614
И до ден днешен, вече е на 12г., дъщеря ми си вдига към 40 градуса при вирусни инфекции.Белла дона й влияе много добре.

# 3
 • Мнения: 79
След такава висока температура на синът ми му "изби"шарка!Помисли ли за този вариант...

# 4
 • Джакарта
 • Мнения: 1 234
Синът ми поне 2 пъти е карал такива вируси- само температура, без никакви други симптоми, минава си като всеки друг вирус за 2-3 дни.

# 5
 • Мнения: 96
Въобще не е задължително да е вирус.
Аз поддържах около 6 месеца 37,8- 38 градуса без да имам никакви оплаквания.
Ходих на всевъзможни доктори, накрая се оказа, че имам възпален апандисит, който доктора определи като "хроничен".
След като го махнахме ми изчезна температурата.

# 6
 • Мнения: 7 341
Мисля, че на твое място бих пуснала едни кръвни изследвания и изследвания на урина. Моето мнение, е че става дума за възпаление на пикочната система - те протичат така при някой деца + по-често уриниране, което не е задължително.

# 7
 • Мнения: 2 005
На й- добре изследвания : ПКК, Диференциално броене , СУЕ  и урина , и то стерилна ... Peace

# 8
 • Мнения: 247
Благодаря на всички, които се отзовахте и ми отговорихте!
Притеснението ми идва от факта, че няма никакви други симптоми /респираторни- хрема, кашлица /. Само температура. Тревогата ми се засилва от факта, че точно на 31.12. пак вдигна темп. и така до 5-6 януари, и пак без други симптоми. Правихме изследвания в Цибалаб и поради грешка ли, и аз не знам, но бяха едни такива резултати, че тичахме в Онко-хематологията на ИСУЛ. Там като ги повториха същия ден- всичко беше като за една отминаваща инфекция. Ето, че в рамките на един месец- пак същия случай. Но всичките тези изследвания направо ме поболяха и се обърках напълно.
Точно утре мисля да пусна ПКК и урина, за да проверя вероятността от бактериална инфекция.
Дано да е или поне вирус, или бактериална инфекция, че от многото четене в гугъл на тълкуване на кръвните показатели, честно казано вече си мисля какви ли не болести.

# 9
 • Мнения: 7 341
Daniella, не се плаши наши приятели така се чудиха какво става с момиченцето им - както е добре и хоп висока Т без други симптоми. Малко антибиотик и детето се оправя и след седмица пак същото. Тогава откриха, че прави някакви възпаления на пикочната система и откриха пролема, пиха правилния антибиотик и всичко е ОК. Но с години се чудиха какво става.  ooooh!

# 10
 • софия
 • Мнения: 2 212
 Детето ми имаше бъбречни проблеми без често пишкане. Само температура . Веднага го откриха по високата утайка. Пиши за резултата от урината. Обикновенната ще излезе веднага, а стерилната след 2-3 дни.

# 11
 • Мнения: 159
От снощи синът ми е с температура между 37,8 и 39 градуса без никакви други симптоми.
Само от време на време изпищява и се хваща за пишката.
Бяхме на лекар ( тогава още не плачеше за пишката ) и тя му изписа както при предишни заболявания Изопринозин,Коларгол и Витамин С.
Имал ли е някой подобни ситуации?

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 8 216
След като няма други симтоми този коларгол за какво е изписан? Пусни изследвания на урината.

# 13
 • София
 • Мнения: 18 116
Точно преди две седмици изкарахме такъв вирус - само температура за един-два дни и това е!
Даже и аз писах тема.
Свалях с Панадол и Аналгин и мокри кърпи.

# 14
 • Бургас
 • Мнения: 6 052
и моето дете е карало такъв вирус. той по принцип рядко вдига Т и се бях побъркала от ужас. но , да, има и такива вируси. при нас продължи около седмица.
после се изринаха коремът и гърбът му, но не от шарка, а от Т и лекарствата за свалянето й.
все пак може да отидеш и при още един лекар, за да си спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт