Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 65-та тема

  • 105 538
  • 730
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 283
Заповядайте в новата 65-та хипнотично-наркотична тема !!!











МОЛЯ, СНИМКИТЕ, КОИТО ПУБЛИКУВАТЕ В ТЕМАТА, ДА НЕ НАДВИШАВАТ РАЗМЕРА НА ГОРНАТА ИЛИ ДА БЪДАТ ПОНЕ БЛИЗКИ ДО ТЯХ!



Когато искате да публикувате картинка, а тя е голяма,  натискате вмъкни изображение
и на първото img   вътре в него  пишете на ръка height=200 цифрата може да я променяте какъвто размер искате да е картинката,  
ето да стане така  [img height=300http://....и картинката се намалява автоматично.





За намаляване на размера на дадено изображение може да използвате произволна програма за обработка на графични изображения или да използвате някой от сайтовете, предоставящи възможност да оразмерите картинката/снимката си.

http://www.resize2mail.com/advanced.php
Тук е необходимо чрез бутона Browse да укажете изображението (което се намира на Вашия компютър), което искате да намалите, орежете или завъртите.

След това е необходимо да въведете стойност в пиксели за ширина ИЛИ за височина на изображението.
Внимание!!! За да бъде пропорционално намалено изображението, въвеждайте само една от стойностите - или ширина, или височина.

Ако е нужно изображението да се завърти, маркирайте check-box-a I also want to rotate the image и изберете опция как искате да бъде завъртяно - на ляво, на дясно или на 180 градуса.

Когато сте готови, натиснете бутона Okay. Щесе зареди нова страница, в дъното (най-долу) на която ще видите Вашето намалено/завъртяно изображение. Кликнете с десния бутон върху него (но не върху сивата част) и изберете Save Picture As... (запис на изображението като...), за да съхраните намаленото изображение на Вашия компютър.

За да използвате картинката (снимката) във форумите или в друг сайт е необходимо да я качите в някой онлайн албум и да вземете нейния адрес (в по-горния постинг има няколко примени адреси на сайтове, предлагащи такава услуга, както и указания как да вземете адреса на картинката).



http://www.shrinkpictures.com/
В този сайт стъпките за намаляване на изображение са почти същите.
Чрез Browse указвате файла с изображението, което искате да намалите.
След това указвате в какъв размер да бъде намаленото изображение.
Може да укажете ефект, който да бъде приложен върху снимката.
Указвате качеството, с което да бъде компресирано изображението.
Натискате бутона Resize.

След като страницата се презареди, може да съхраните намаленото изображение или директно да го "качите" в интернет, като натиснете линка Host this image.
Ако изберете този вариант, ще се отвори нова страница, на която е показано самото изображение, както и точния му адрес, който може да ползвате, за да го публикувате във форумите.


http://picresize.com/legacy/
Стъпките са аналогични:
- чрез Browse указвате снимката и натискате бутона Continue
- задавате максимална ширина (в пиксели)
- ако искате - задавате ефект
- избирате формат за съхранение - jpg, gif, png (не избирайте gif ако изображението е пълноцветно или снимка, тъй като този формат поддъжа само до 256 цвята)
- натискате бутона Resize Pic

След като страницата се презареди, може да изберете един от двата линка
View Resized Image - за да видите изображението
Click Here to Download/Save As - за да го съхраните на Вашия компютър


Ето още няколко адреса на сайтове за намаляване на изображения.
http://www.webresizer.com/resizer/
http://www.photosize.com/ (в дъното на страницата са полетата за указване на размер)
http://www.resizr.com
http://www.resizepictures.com
http://mypictr.com
http://snipshot.com/
http://www.resizeyourimage.com/
http://resizr.lord-lance.com

# 1
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Пепика,  благодаря за Новата тема  newsm51

Леля ОГ, тортата ти е невероятно нежна. Откровено казано не зная как ще я хапнат тази торта, толкова е красива.
Pina, бонбоните са неустоими, ммм...
Пепчо, отново е невероятно вкусно при теб.
Labrex, отново радваш очите ни с нещо ново и много вкусно със сигурност.
Mari_eta, PURE ELIXIR, козунаците ви са както винаги чудесни.
Nordina, хлебния ти пудинг е много съблазнителен.
Ilrai78, Zaika Baika, Ditsan, Megans, Sisi_fashion, много е вкусно и при вас.

За всички вас, мили кулинарни вълшебници.   newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

От мен, пълнозърнести хлебчета.



и Омайващ кекс

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 20:27 от Venetta

# 2
  • Мнения: 3 453
  мм, благодаря ти за страхотната рецепта!   smile3525 Точно такъв ефект търсех!Хрупкави и ужасно вкусни са според мъжо!Аз съм на диета, та не ядох , но мъжо каза че често ще ги правя Laughing

 

# 3
  • Мнения: 1 679
Благодаря, момичета  smile3525

Ето снимки на вечерята - гювечета:

 

 

и кьопоолу.




Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 21:58 от Smiley*

# 4
  • DE
  • Мнения: 971
У нас днес,
Свинско печено и сладкиш с ябълки

       

Лека вечер !

# 5
  • Мнения: 22 867
Venetta, много апетитни хлебчета! Heart Eyes   bouquet

Кашарел , ще видя рецептата, много добре изглеждат локумките!  bouquet

Аз от нямане какво да правя, пък и да си оправя кривото настроение тая вечер, пробвах за втори път една рецепта на много вкусно (поне според мен) френско тесто. И, понеже днес съм на вълна розички, направих и кифличките от него на розички и ги изпекох във формата за мъфини. Ами, страшно вкусни са. Плънката на половината е нарязани ябълки + стафиди, останалите с шоколадовия сливов мармалад. На, тези, на които им се работи с тесто, препоръчвам да пробват френското, ще ми е интересно да чуя още мнения.



matze, Smiley*, много вкусно всичко! Heart Eyes   bouquet
ditsan , сега видях златното ти хлебче, ама си го докарала наистина златно. радвам се, че ти е харесало, реже се идеално на филийки.  bouquet
Aredhel да ти е сладко!  bouquet

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 22:06 от labrex

# 6
  • София
  • Мнения: 1 176
Само гол запис ще е,не ми се снима днес ама има пиле с ориз,кюфтета по чирпански и салата  Cry

# 7
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 448
добър вечер честита нова темичка-тук както винаги е много вкусно
Венетка-много апетитно това кексче -ти си майстор на тестените работи -като знам и какви козунаци направи-  bouquet
не мога да не поздравя и леля Ог-прекрасна торта-имам усещане че се пристрастяваш към тортоправенето  Hug
аз отдавна не съм се записвала но тази вечер Лабрекс ме подтикна да го направя- заради рецептата за картофките-станаха ужасно вкусни-много се харесаха и изядоха за нула време-мерси Лабрекс
аз сложих и галета шопска телешки шишчетагъбено сосче
лека вечер на всички

# 8
  • Мнения: 112
Запис и от мен - тази вечер дояждахме от вчера ястията и не ставаха за снимка Sad.

# 9
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
привет  Hug

леля Ог, жълтото е чушка от салата от предната тема

от мен една италианска вечеря:
спагети с доматен сос и тиквички

# 10
  • Мнения: 7 418
Smiley* ,чудни гювечета!  Heart Eyes
matze,betina33  ,и у вас е много вкусно!  Party
Лабрекс,и тези розички са много хубави!Знаеш ли,аз правя същото универсално тесто,само че не с мая ,а с бакпулвер.
 Примерно,тези ябълки в тесто или тези кифлички ги правя от това тесто.От същото правя и пирожки със солен пълнеж.
   Трябва да го опитам и с мая.Сигурно става по-мекичко. Simple Smile

# 11
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
от тук взех рецептата , идеята и вдъхновението - Да е жива и здрава Вили Конова - много идейна жена !
http://club.biberonbg.com/read.php?6,988895
Аз увеличих дозата на 3литра прясно мляко + 1 кг захар + 4 щипки сода бикарбонат - получих 1 буркан тип "Омния" и 1 малко по-малък - виждат се на 2-ра снимка.
Може ли рецептата за мармалада. Simple Smile

Дала съм линк към оригиналната рецепта и обясненията на авторката - погледни в каталога с рецепти на десерти , "Сладко от мляко".
Споделила съм и че аз увеличих дозата - дала съм с колко. Технологията на приготвяне си е същата .
Ще отбележа , че е много важно да подбереш дълбока тенджера, за която си сигура , че не залепя...по възможност с двойно дъно. Готви на газ, че колкото повече се сгъстява , толкова повече кипи и да можеш да контролираш по-бързо температурата. Бъркай пестеливо- тогава най се вдига. Колкото по-кафяво става , толкова по-твърдо е когато истине. Аз от мерак прекалих и направо си е бонбони карамел лакта сега.

# 12
# 13
  • Мнения: 22 867
Лабрекс,и тези розички са много хубави!Знаеш ли,аз правя същото универсално тесто,само че не с мая ,а с бакпулвер.

Селма, страшно пухкаво става и не знам откъде, като почти не втасва - 20 мин в хладилника, после оформих и във фурната. И те "пораснаха" пред очите ми. Много, много си го харесах това тесто, толкова е пластично, удобно и приятно за работа, а и толкова бързо стават кифлички от него. Чудесно е! Peace

Много са ти апетитни питките! Heart Eyes   bouquet

# 14
  • Мнения: 9 107
....................................
Моля те, кажи рецептата за орехчетата, че от 100 години я търся Laughing
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

ааа, това не е по рецепта за орехчета, чисти палачинки са си, дето бях забъркала  Laughing Laughing с една дама дойде реч за оня холандски тиган за донъти и аз се сетих че и тук може да стават, ама е голяма врътня - бавно и изнервящо.

но ето рецептата на Иринка за орехчета

кашарел ето ти още едни локумки -виненки за следващ порив  Wink

при нас тази вечер дроб-сарма

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 08:19 от пеп-4o

Общи условия

Активация на акаунт