Необходими продукти.
1.Картофи около килограм (количеството разбира се зависи от това колко хора възнамеряваме да изхраним в този случай са трима).
2.Сирене 300грама .
3.Кашкавал 200гр по възможност но не е задължителен.
4.Една две глави лук.
5.Една глава чесън.
6.Половин връзка магданоз (количеството е според предпочитанията).
7.Две три лъжици олио или зехтин като по здравословен вариант.
8.Краве масло 2-3 супени лъжици за по-приятен мирис.
9.Половин литър мляко, или по лошия вариант около половин литър вода.
10.Две три яйца.
11.Чубрица и джоджен по възможност.
12.Сол.
Как да го приготвим?
-Първо обелваме измивате и настъргвате картофите на ренде.
-Смесваме картофите с намачканото сирене, настъргания кашкавал, нарязаните на ситно глави лук, нарязан на много ситно чесън,нарязания магданоз,чубрицата и джоджена, сол на вкус (в зависимост от това колко е солено сиренето), добавяме предварително разбитите яйца , олиото и разбъркваме добре така че да се получи хомогенна смес.
-Изсипваме съдържанието във една тава, като прибавяме около 300милилитра от прясното мляко, като целта е всичко да се смеси добре.
-Поставяме във фурна на около 250градуса и оставяме да се пече, когато видим че се е запекло леко отгоре може да го опитаме и ако преценим че не се е запекло достатъчно според вкусът ни, може да добавим още малко от прясното мляко докато сметнем че е се е изпекло добре.
Пожелавам ви добър апетит и приятни моменти със семейството.